Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

eu > es

kardu

Partekatu sareetan:


kardu *Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

...kardu ...aindik ikasi bat naiz haurrentzat, baita gardu eta mitxoleta gorrientzat ere. Errugabeak dira beren gaizta...


...lora hori hori kardu bihurtzen da. Eta kardu hori gehixago igartzen danian, mariagora bihurtzen ...


...Karraka antzekoak sortuko dituzte. Nola? Kardu baten zutoinarekin: «Kardua moztu, orratz bat jarri eta igu...


... EMaren bitartez lor daitezkeen lekek, alkatxofek, karduek eta borrajek entzima-makineria inaktiboa dutela, ...


Olioa eta gatza Kardoa bigundu arte egosi ur gatzatuan. Egosia ...


... ekonomikoaren arabera, noski. Normalean, eskarola, kardua eta oilaskoa ziren menu zabalduenak, eta ...


... bilakaera. Kardua jatea besta bihurtu da. Karduaren usainean familiak bat egiten du. Gabonak ...


...eta Findusek soilik (ultraizoztua) erabiltzen ditu karduak .


...estelaprezioekgora eginen lukete». Horrenbestez, kardua ere garestituko litzateke. Negu garaiko tenperatura ...


...esaten jako kardo. Gehixenbat lora horiduna da kardua

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

kardu (eu)

cardo (es)

Ezin zara joan Nafarroako Erriberatik mahaiaren erreginak in situ dastatu gabe: barazki samurrak eta delikatuak, adibidez kardua, orburuak edo zainzuriak, baita haien nahasketa magikoa ere: menestra gozo-gozoa.>
turismodenavarra27

No puedes irte de la Ribera navarra sin haber degustado in situ las reinas de la mesa: tiernas y delicadas verduras como el cardo, las alcachofas, los espárragos, o su mágica conjunción, la deliciosa menestra.
turismodenavarra27


Corellako baratzaren espezialitateak zainzuriak, karduak eta baratxuriak dira besteak beste, eta lur honetako ardo onarekin batera dastatu beharko dituzu. Ardoa Nafarroa jatorrizko deituraren barnean dago.>
turismodenavarra27

Los espárragos, cardos o ajos son algunas de las especialidades de la huerta corellana que deberá acompańar con el buen vino de esta tierra, inscrita en la Denominación de Origen Navarra.
turismodenavarra27


Karduaren zaporea alkatxofek dutenaren antzekoa da eta nafar erara prestatu eta jan ohi da.>
turismodenavarra27

El sabor del cardo tiene cierta similitud con el de las alcachofas y la forma tradicional de degustarlo es "a la navarra".
turismodenavarra27


Erriberako barazki apartak, besteak beste: kardua, orburua, potxak, zainzuriak edo pikillo piperrak. Horrez gain, foiek, onddoak, eta zapore handiko haragiak ematen ditu, eta horri laguntzeko, osagarri ezin hobea dugu: ardo beltzak, gorriak eta zuriak, Nafarroako eta Errioxako JDrekin.>
turismodenavarra27

Excelentes verduras de la Ribera como cardo, alcachofas, pochas, espárragos o pimientos del Piquillo; foies, hongos y carnes con sabor que cuentan con un complemento inmejorable, los vinos tintos, rosados y blanco con DO Navarra y Rioja.
turismodenavarra27


Kardua nafar erara>
turismodenavarra27

Cardo a la navarra
turismodenavarra27

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa