Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

eu > es

legamia

Partekatu sareetan:

  •  iz. levadura

    legamia naturala: levadura natural

    garagar-legamia: levadura de cerveza

legamia *Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

...legamia ...Hartzidura alkoholikoa: Almidoia deskonposatzen dute legamiek CO2 eta alkohola, etanol emanaz. Gasak...


...bai, baina neskaren itsumena sendatzeko maitasunaren legamia baino zerbait eragingarriagoa behar ...


... birrindu (moscada) oso gutxi eta garagar legami pixka bat gehitu ondoren. Purea irakin ...


...ia gertatzen dela esango dugu; hau da, hildako legamia horien hormak apurtzen direla. Apurtze horretan, autolisi h...


. Arrautza, esnea, margarina, ura eta legami naturala gehitu eta nahastu. Ordu erdi ...


...ta, lizun zein garrantzia ekonomiko handia duten legamietaraino . Tamainaren arabera bi talde bereizten dira:...


...anismotan gertatu ohi dira (hainbat bakteria eta legamia ): Alkoholaren hartzidura: Glukolisitik sortutako pirubatoa ...


Arraultzak banaka-banaka gehitu eta nahastu. Irina legamiarekin eta esnearekin ondo nahastu eta aurreko masari...


...oz, ahuntz gaztaz eta datilez hornitua, eta garagardo legamiaz eta galorratzez lagundua.


... erabiltzen ditu:ogia, ardoa, garagardoaââ" Legamiak eta lizunak dira...

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

legamia (eu)

levadura (es)

Gosaldu baino lehen zukutu laranja bat eta gehitu zukuari koilarakada bat garagardo legamia, koilarakada erdi polen eta beste koilarakada bat galorratz.>
usabalbuletina19

Antes de desayunar exprime una naranja y añade al zumo una cucharadita rasa de levadura de cerveza, media de polen y otra de germen de trigo.
usabalbuletina19


Usadiozko ogia legami biologikoaz edo ama oreaz egina dago, labean sartu aurretik ogi-orearen egitura aldatzen bere “lana” egiten duten bakterio biziak.>
usabalbuletina19

El pan tradicional se ha hecho con levadura biológica o masa madre, bacterias vivas que hacen su "trabajo" cambiando la estructura de la masa de pan antes del horneado.
usabalbuletina19


Etxeko irabiatu bat egin dezakezu platano edo sagarrarekin, jogurt likidoa, garagardo legami goilarakada bat eta ezti goilarakada batekin.>
usabalbuletina19

Puedes hacer un batido casero con un plátano o una manzana, un vaso de yogur líquido, una cucharada de levadura de cerveza y una cucharadita de miel.
usabalbuletina19


Orain legami kimikoa erabiltzen da sarri, erosotasuna, prezioa eta bizkortasunagatik, orea azkar igotzen laguntzeaz gain ez du ogia “transformatzen”, eta emaitza ogi bera dirudi baina ez da berdina.>
usabalbuletina19

Ahora se utiliza frecuentemente levadura química, por comodidad, precio y rapidez, que hace que la masa suba, pero no ‘transforma’ al pan, y el pan resultante parece igual, pero no es lo mismo.
usabalbuletina19


Oinarrizko osagaien kalitateak: irina, gatza eta erabiltzen den ura ere, legamiaz ahaztu gabe.>
usabalbuletina19

La calidad de los ingredientes básicos: la harina, la sal y hasta el agua que se utiliza, sin olvidarnos de la levadura utilizada.
usabalbuletina19

Ikusi adibide gehiago