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legamia (eu)

levadura (es)

Gosaldu baino lehen zukutu laranja bat eta gehitu zukuari koilarakada bat garagardo legamia, koilarakada erdi polen eta beste koilarakada bat galorratz.>
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Antes de desayunar exprime una naranja y añade al zumo una cucharadita rasa de levadura de cerveza, media de polen y otra de germen de trigo.
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Usadiozko ogia legami biologikoaz edo ama oreaz egina dago, labean sartu aurretik ogi-orearen egitura aldatzen bere “lana” egiten duten bakterio biziak.>
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El pan tradicional se ha hecho con levadura biológica o masa madre, bacterias vivas que hacen su "trabajo" cambiando la estructura de la masa de pan antes del horneado.
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Etxeko irabiatu bat egin dezakezu platano edo sagarrarekin, jogurt likidoa, garagardo legami goilarakada bat eta ezti goilarakada batekin.>
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Puedes hacer un batido casero con un plátano o una manzana, un vaso de yogur líquido, una cucharada de levadura de cerveza y una cucharadita de miel.
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Orain legami kimikoa erabiltzen da sarri, erosotasuna, prezioa eta bizkortasunagatik, orea azkar igotzen laguntzeaz gain ez du ogia “transformatzen”, eta emaitza ogi bera dirudi baina ez da berdina.>
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Ahora se utiliza frecuentemente levadura química, por comodidad, precio y rapidez, que hace que la masa suba, pero no ‘transforma’ al pan, y el pan resultante parece igual, pero no es lo mismo.
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Oinarrizko osagaien kalitateak: irina, gatza eta erabiltzen den ura ere, legamiaz ahaztu gabe.>
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La calidad de los ingredientes básicos: la harina, la sal y hasta el agua que se utiliza, sin olvidarnos de la levadura utilizada.
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