Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

eu > es

salda

Partekatu sareetan:

  • 1  iz. caldo

    barazki-salda: caldo de verduras

    salda mehea eta gizena: caldo líquido y caldo sustancioso

  • 2  iz. (Metal.) metal fundido


salda *Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

...salda Aneto da saldarik naturalena, eta ez du inolako gehigarririk, lodigarririk et...


Arrain salda Marsella aldean, Bullabesa deitzen den haien ...


...ian, eta eduki erregosten. Erantsi esne gaina eta salda , eta erregosi. Txikitu dena, eta pasa iragazkitik. Gatza bo...


...tean, erantsi alkatxofak; ondoren, basotxo bat salda .


Eguraldi honekin hobe salda bero bat hartzea, baina aspaldi eskatu ...


...nez, paseotxo galanta oparituko digu xendak Holtzarteko zaldaraino


... salda / Salda ere badugu / Badugu salda  ...


... janari kontutan, 120 pezeta prestatu, gauero salda bat (?), arrain puskatto bat ...


...ietz, mutilak, «Edade hortan!», salda pixka bat.       «...


Pertsona bakoitza mundu bat da, baita salda esku artean duenean ere.

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

salda (eu)

caldo (es)

Salda eta lapikokoen garaia.>
usabalbuletina19

Tiempo de caldos y pucheros.
usabalbuletina19


Jarri perrexil fresko edo lehorra zure plateretan: zopak, entsaladak, saldak, pureak, tortilak, arrainak, haragiak eta baita jogurtan ere saltsa arin eta osasungarria egiteko.>
usabalbuletina19

Añade perejil fresco o seco a todos tus platos: sopas, ensaladas, caldos, purés, tortillas, pescados, carnes, y hasta al yogur para hacer una salsa ligera y saludable.
usabalbuletina19


Saldan edo entsaladetako osagarri bezala har daiteke.>
usabalbuletina19

Se puede tomar en caldos o como condimento de las ensaladas.
usabalbuletina19


Hala ere, plater nagusiak honakoak izan ziren: lupia konfitatua fideuarekin, azalorearekin eta perretxiko saldarekin, eta masaila gisatua patata-kremarekin eta saltsa-perretxikoarekin.>
web.bizkaia.net

Los platos principales fueron lubina confitada con fideua de coliflor y caldo de setas, y carrillera guisada con crema de patata y cantarelus.
web.bizkaia.net


Bi chef horiek dastatzeko menu berezia eskaini zieten hogei kazetariei, eta hauek izan ziren plater nagusiak: lupia konfitatua fideuarekin, azalorearekin eta perretxiko saldarekin, eta masaila gisatua patata-kremarekin eta saltsa-perretxikoarekin.>
web.bizkaia.net

Los dos chefs ofrecieron a la veintena de periodistas un menú degustación cuyos platos principales fueron lubina confitada con fideua e coliflor y caldo de setas, y carrillera guisada con crema de patata y cantarelus.
web.bizkaia.net

Ikusi adibide gehiago