Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

guiso

Partekatu sareetan:

  • 1  s.m. jaki

    he aprendido a hacer un guiso nuevo: jaki berri bat prestatzen ikasi dut

  • 2  s.m. gisatu (Heg.); ragôut (Heg.)

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

gisatu (eu)

guiso (es)

Lurraldeko barazkien ontasuna goraipatzeko, urtean zehar zenbait jardunaldi gastronomiko egiten dira Tuteran. Testuinguru horretan, hainbat eta hainbat proposamen eskaintzen dira, hala nola pintxo- eta menu-ibilbideak, bisitaldi gidatuak, berdurazko gisatuen txapelketak, tailerrak, hitzaldiak, kontzertuak eta Nafarroako Erriberan hainbesteko harrotasuna eragiten duen produktu horrekin lotutako jarduera anitz.>
turismodenavarra27

Para ensalzar las bondades de las verduras que presume esta tierra, a lo largo del ańo Tudela celebra varias jornadas gastronómicas en cuyo marco se ofrecen infinidad de propuestas como rutas de pinchos y menús, visitas guiadas, concursos de guisos con verduras, talleres, charlas, conciertos y múltiples actividades vinculadas a ese producto que tanto orgullo despierta en la Ribera de Navarra.
turismodenavarra27


Elkarbanatzeko ditugu etxeko ikur diren patata ia minak eta beste minak azalik gabe (ezin dira dastatu gabe utzi), horiekin batera begihandi frijituak, hiru entsaladilla, arroza kalamar gisatuarekin, hirukotea (konfitaturiko pikilo piperrak, bentreska eta antxoa gatzatua), bakailao tortila, barazki tenpura txitxirio humus eta sojarekin, txirlak patata eta olioerrearekin, olagarroa “patatekin” eta oilasko hegaltxoak “hiru mojo onekin”.>
www.gastrofesta14

Para compartir encontramos raciones como los buque insignia de la casa las patatas casi bravas o las otras bravas sin piel (no hay que dejarlos de probar), junto con los beguihaundis fritos, las tres ensaladillas, el arroz con guiso de calamar, el trío (piquillos confitados, ventresca y antxoa en salazón), la tortilla de bacalao, la tempura de verduras con humus de garbanzos y soja, las almejas con patatas y refrito, el pulpo con “patatas” y las alitas de pollo con “tres buenos mojos”.
www.gastrofesta14


Horiei batzen zaizkie miniaturazko kutixiak momentuan eginiko patata tortila, itsasoko arroka, txirla saltsa berdean kroketa, txangurro eta azalore gisatua eta “Aloña” bakailao pizza kristal ogian.>
www.gastrofesta14

A estos se le suman delicias en miniatura como la tortilla de patata hecha al momento, la roca de mar, la croqueta de almeja en salsa verde, el guiso de txangurro y coliflor y la pizza de bacalao “Aloña” en pan de cristal.
www.gastrofesta14


Jarraitzeko eskaintzen dizkigute legatza saltsan txirlekin, bakailao takoa landare muin eta gisatu eztitsuarekin, behi hanburgesa ikatz olioarekin eta azpizuna bainiladun patatekin.>
www.gastrofesta14

Para seguir nos ofrecen una merluza en salsa con almejas, un taco de bacalao con guiso meloso y tuétano vegetal, una hamburguesa de vacuno mayor con costra y aceite de carbón o un solomillo con patatas avainilladas.
www.gastrofesta14


Itsas sukaldaritza tradizionala, parrillako eta gisatutako arraina nabarmentzen da, beti oso freskoa.>
www.turismoa.euskadi.net

Cocina marinera tradicional en la que destacan las parrillas y los guisos de pescado, siempre muy fresco.
www.turismoa.euskadi.net

Ikusi adibide gehiago