Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

saltear

Partekatu sareetan:

  • 1  v.tr. [asaltar a los viajeros] eraso

  • 2  v.tr. alde bat(era) utzi, bazter utzi

    ha leído la novela salteando algunos capítulos: atal batzuk alde batera utziz irakurri du nobela

  • 3  v.tr. [gastronomía] salteatu

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

salteatu (eu)

saltear (es)

Barazkiei dagokionez, kontuan hartu beharrekoa da denboraldiko barazkiak eskaintzen dizkigutela, horrela urtean zehar dasta ditzakegu urdaiazpikoarekin salteaturiko kardua; txirla, foie edota urdaiazpikoarekin dasta ditzakegun orburuak; ilarrak eta ur irakinetan eginiko arrautza; babatxoak; edo zainzuri epelak, guzti hori, barazki menestra bikainaz ahaztu gabe.>
www.gastrofesta14

Entre las verduras, y teniendo en cuenta la temporada de cada una de ellas, podemos disfrutar con el cardo salteado con jamón; las alcachofas que las podemos tomar con almejas, foie o jamón; los guisantes con huevo escalfado; las habitas; o los espárragos tibios, eso sin olvidarnos de la maravillosa menestra de verduras.
www.gastrofesta14


Barran, tabernetan ohikoak izaten diren pintxoak aurki ditzakegu, hala nola, patata-tortila, hegaluzea mahonesarekin, baina horiei sukaldetik zuzenean ateratzen diren beste 15 gehitzen zaizkie: “Baso animatua”, trufaturiko arrautz gorringoa txipiroi tenpuran, foie, apur eta sagar-erre lurrean; “Cara y cruz”, marinaturiko eta gatzaturiko antxoak parmesano izozkiarekin; “Tu y yo”, karamelizaturiko gazta bola bieirarekin; 63ºtara egindako arrautza gorringoa patata txuria, ontto salteatuak eta boilur txuriarekin; barazkitxoak tenpuran; edo foie martini saltsarekin.>
www.gastrofesta14

En la barra encontraremos los típicos pinchos de bar, como la tortilla de patata o el de bonito con mahonesa, pero a estos se les suman otros 15 que salen directamente de la cocina, como: el “Bosque animado”, una yema de huevo trufada en tempura de chipirón con tierra de foie, migas y manzana asada; el Cara y Cruz, boquerones y anchoas en salazón con helado de parmesano; el Tu y Yo, una bola de queso caramelizada y vieira; la yema de huevo a 63º con de patata blanca, salteado de hongos y trufa blanca; las verduritas en tempura; o el foie con salsa martini.
www.gastrofesta14


Edalontzi txiki hauen ertzetan jarriko ditugu, zotzekin helduta, salteaturiko berberetxoak.>
www.gastrofesta14

En el borde de estos vasitos situaremos los berberechos salteados y sujetos por un palillo.
www.gastrofesta14


Arrainei dagokionean, honako platerrak dastatzeko aukera izango dugu: era ezberdinetan prestaturiko bakailao freskoa, pikilo-piper saltsarekin, pil-pil erara, edota plantxan salteaturiko barazkiekin; legatza plantxan panadera-patata eta erregainarekin; lupina labean erregainarekin; zapo koroak plantxan barazki-brotxetarekin; eta bieirak plantxan, udare eta tipula mermeladaren gainean.>
www.gastrofesta14

A lo que a pescados se refiere tenemos que destacar el bacalao fresco que lo elaboran de diferentes maneras, con salsa de piquillos, al pil-pil y a la plancha con verduras salteadas; la merluza a la plancha con panaderas y refrito; la lubina de ración al horno con su refrito; las coronas de rape a la plancha con brocheta de verduras; y las vieiras a la plancha sobre cama de mermelada de pera y cebolla.
www.gastrofesta14


Hauekin batera kartan aurkituko ditugu behi-txuleta, behi-entrekota xerratutako txanpinoi eta pikilo-piperrekin; eta sekretu-iberikoa denboraldiko-fruitu eta salteaturiko barazkiekin.>
www.gastrofesta14

A su vez nos ofrecen platos de carne como la chuleta de vaca, el entrecot de vaca con champiñones laminados y piquillos, y el secreto ibérico con frutas de temporada y verduras salteadas.
www.gastrofesta14

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa