Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

cabrito, -a

Partekatu sareetan:

  • 1  s. [en general] antxume; [macho] akerko; [lechal] axo

    el cabrito tiene un precio muy alto: antxumea oso garesti dago

  • 2  adj./s. (vulg.) alu, malmutz, txerri, urde; kabroi

    es tan cabrita que no te querrá ayudar: ez dizu lagundu nahi izango, malmutz hutsa da

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

antxume (eu)

cabrito (es)

Neska gazte batek antxumearen ilaje beltza eta zuria laztantzen du.>
www.3digitala.com

Una joven acaricia el pelaje blanco y negro del cabrito.
www.3digitala.com


hitzak: Navarra antxumea animalia kumea ilajea beltza zuria neska gaztea atea ahuntza>
www.3digitala.com

Términos: Navarra cabrito animal cría pelaje negro blanco chica joven puerta cabra
www.3digitala.com


Antxumea Nafarroan>
www.3digitala.com

Un cabrito en Navarra
www.3digitala.com


Karta aukeratzen badugu, bertan aurkitu ditzakegu maila handiko hainbat plater, besteak beste: perretxiko raviolia onttoekin, txipiroi entsalada tomate errearekin, txangurroz beteriko legatza eta txipiroi tinta, legatza saltsa berdean, Tolosaldeko antxume errea, baserriko oilaskoa edota hezurrik gabeko txerri iberiko saiheskia parmesanoarekin.>
www.gastrofesta14

Si apostamos por comer a la carta, podremos disfrutar con platos como los raviolis de setas con foie, la ensalada de chipirón con tomate asado, la merluza rellena de txangurro y salsa de chipirón, merluza en salsa verde, el cabrito de Tolosaldea asado, el pollo de caserío o la costilla de cerdo ibérica deshuesada con parmesano.
www.gastrofesta14


Derrigorrezko haragi-uztea desagertu zenean, kostaldean Gabon egunean arraina –bisigua edo txitxarroa– jateko ohiturak iraun bazuen ere, barnealdean haragia nagusitu zen: ardikia, antxumea, arkumea, kapoia edo oiloa.>
www.euskonews.com

Con la desaparición de la obligada vigilia, si bien en las zonas costeras se mantuvo la costumbre de comer pescado en Nochebuena, bien besugo o txitxarro, en áreas del interior primaba la carne, ya fuera oveja, cabrito, cordero, capón o gallina.
www.euskonews.com

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa