Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

cocina

Partekatu sareetan:

  • 1  s.f. [pieza, sitio] sukalde, ezkaratz

    hemos cambiado toda la cocina: sukalde osoa aldatu dugu

  • 2  s.f. [aparato] sukalde

    cocina de gas: gasezko sukaldea

    cocina eléctrica: sukalde elektrikoa

    cocina de inducción: indukziozko sukaldea

  • 3  s.f. [arte] sukaldaritza

    la nueva cocina vasca: euskal sukaldaritza berria

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

su (eu)

cocina (es)

Hainbat baserri: Horien artetik Isasi nabarmentzen da beheko sua sukalde erdian edukitzeagatik, Erdi Arotik estilo horretan Gipuzkoan gorde den bakarra.>
www.eskoriatza.net

Diversos caseríos entre los que destaca el de Isasi por su cocina medieval de fuego central, única de este estilo en Gipuzkoa.
www.eskoriatza.net


Sua sukaldean hasten bada, sua hartu duen ontzia estali tapa batekin edo trapu heze batekin.>
web.bizkaia.net

Si el fuego se produce en la cocina, cubra el recipiente incendiado con una tapa o un trapo húmedo.
web.bizkaia.net


Sua sukaldean>
web.bizkaia.net

Fuegos en las cocinas
web.bizkaia.net


Bizkaia.Net - Sua sukaldean>
web.bizkaia.net

Bizkaia.Net - Fuegos en las cocinas
web.bizkaia.net


Oiartzunen bere emaztearekin bizi den ikazkina da; Zarautzen, begi gorriak ditu, odolduak; Elduain, bere aurpegia beltza da, ikatzez zikindua; Larraunen, urteak egun adina begi ditu, gehi beste bat; Berastegin, ote sortak bizkarrean ageri da eta igitaia eskuan; Zarautz, Lizarra eta Oiartzunen jatuna da; Elduain, Lizarra eta Berastegin Gabon Gauean etxetako tximiniatik sartzen da eta hori dela eta ongi garbitu behar da bide hori; Oiartzunen sukaldera joaten da familia lotara joan denean eta gau horretan etxea goxatzen duen Olentzero enborra berotzen da sutan; Berastegin bere ote sorta erretzen du eta horrela berotu egiten da.>
www.euskomedia.org

En Oiartzun es un carbonero que vive con su mujer; en Zarautz, que tiene ojos rojos, sanguinolentos; en Elduaien, su cara es negra, tiznada con carbón; en Larraun, tiene tantos ojos como son los días del año, más uno; en Berástegi, aparece cargado de un haz de árgoma y con una hoz en la mano; en Zarautz, Lizarra y Oiartzun es comilón; en Elduaien, Lizarra y Berástegi, en Nochebuena se introduce por la chimenea en las casas y por tal motivo es preciso limpiar previamente ese conducto; en Oiartzun, viene a la cocina cuando la familia se ha retirado a dormir y se calienta al fuego del Olentzero embor "tronco de Olentzero" que arde esa noche en el hogar; en Berástegi, prende fuego a su haz de árgoma y así se calienta.
www.euskomedia.org

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

sukaldaritza (eu)

cocina (es)

Mikel Gallok sukaldaritza moderno, zaporetsu eta xehetasunez beterikoa eskaintzen du bertan.>
www.congresociudadaniadigital1

El cocinero Mikel Gallo ofrece una cocina moderna, sabrosa y detallista en diferentes formatos.
www.congresociudadaniadigital1


Bodegón Alejandro: Donostiako Alde Zaharraren bihotz-bihotzean dago kokatuta, eta Donostiako sukaldaritzarik onena dastatu nahi duenarentzat ezinbestekoa da.>
www.congresociudadaniadigital1

Bodegón Alejandro: en plena parte vieja de la ciudad de San Sebastián, es un referente para todo aquel que quiera disfrutar de la mejor cocina donostiarra.
www.congresociudadaniadigital1


Emaitza: betiko sukaldaritza fresko, natural, garaikoa eta oso pertsonala, baina are gustagarriagoa.>
www.congresociudadaniadigital1

El resultado: la misma cocina fresca, natural, de temporada y muy personal, pero convertida en una experiencia más placentera.
www.congresociudadaniadigital1


CICDekin batera, eta bertan parte hartzen dutenentzat esklusiboki, Donostiako jatetxe entzutetsuenetako baten sukaldaritza deskubritzeko aukera eskainiko dugu.>
www.congresociudadaniadigital1

En el marco del #CICD, y en exclusiva para nuestros ponentes y congresistas, ofrecemos la oportunidad de descubrir la cocina de alguno de los grandes restaurantes de San Sebastián.
www.congresociudadaniadigital1


KUKUA Jatetxeak 80 lagunentzako dauka lekua, jantoki orokor eta beste bi erreserbatuen artean banatuta. Bertan euskal sukaldaritza tradizionala eta egile-sukaldaritza dastatu ahal izango da.>
www.congresociudadaniadigital1

E Restaurante KUKUA tiene una capacidad maxima para 80 personas, repartidas en un comedor general y 2 comedores reservados, con un estilo de cocina tradicional vasca y de autor.
www.congresociudadaniadigital1

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

sukalde (eu)

cocina (es)

Inaxio Valverde bertako sukaldeko buruak bikain zaindutako karta eskaintzen digu, non eguneratutako plater tradizionalak jasotzen dituen.>
www.congresociudadaniadigital1

Su jefe de cocina Inaxio Valverde nos ofrece una cuidada carta con platos tradicionales actualizados.
www.congresociudadaniadigital1


INSTALAZIOAK: ikasgelak, telebista gela bi, sukaldea eta kirol instalazioak.>
www.enpresa-donostia.ehu.es

INSTALACIONES: sala de estudio, 2 Salas de TV, cocina, instalaciones deportivas.
www.enpresa-donostia.ehu.es


Binakako gela sukalde gabe (ezgaitasunak dituztetentzat): 368,53 € hilabeteko>
www.enpresa-donostia.ehu.es

Habitación doble sin cocina (personas con discapacidades): 368,53 €/mes
www.enpresa-donostia.ehu.es


Bai banakako, bai giro bikoitzeko eta baita bikoitzeko gelek ere, sukalde,>
www.enpresa-donostia.ehu.es

Habitaciones individuales dobles y suites equipadas con cocina, baño,
www.enpresa-donostia.ehu.es


Hostoa sukaldeko gozagarri bezala erabiltzen da.>
www.ermua.es

Su hoja se emplea como condimento de cocina.
www.ermua.es

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa