Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

rabo

Partekatu sareetan:

  • 1  s.m. (Zool.) buztan, isats

    el buey mueve el rabo para espantar las moscas: idiak buztanari eragiten dio euliak uxatzeko

  • 2  s.m. [pedúnculo] txorten

    agarra la manzana por el rabo: heldu sagarrari txortenetik

  • 3  s.m. (fig.) [cosa que cuelga] buztan, isats; adar; [de la boina] txorten

    si añades un rabo a la P, tienes la letra R: P letrari isatsa eransten badiozu, R letra izango duzu

  • 4  s.m. (vulg.) [pene] zakil; buztan, armagi, kikirrio

  • con el rabo entre las piernas

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

buztan (eu)

rabo (es)

Gari ragout-a baserriko esne emultsioa eta buztana.>
www.bilbaointernational20

Trigo guisado con emulsión de leche de caserío y rabo.
www.bilbaointernational20

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

isats (eu)

rabo (es)

Tabernako jantokian euskal sukaldaritza tradizionaleko plater esanguratsuenetako batzukin gozatzeko aukera izango dugu, etxean eginak, non ez diren falta Antxon eta Adelak historiko bihurtu zituzten bakailao ajoarriero eran prestatua eta isatsa ardo beltz saltsarekin. Horiei gehitu behar dizkiegu abakandoa labean mostaza saltsarekin, bakailao takoa edo masailak.>
www.gastrofesta14

Si nos sentamos en el comedor del bar podremos disfrutar con grandes platos de cocina tradicional vasca, elaborados en casa, donde no faltan los históricos que tanto éxito tenían con Antxon y Adela, el bacalao ajoarriero y el rabo en salsa de vino tinto, a los que hay que añadir el bogavante al horno con salsa mostaza, el taco de bacalao o las carrilleras.
www.gastrofesta14


Haragien atalari dagokionez aipatu beharrekoak dira txahal azpizuna moixernons eta boilur saltsarekin; zezen isatsa mahats saltsarekin; eta idi steak tartarea JMren errezetarekin prestatua.>
www.gastrofesta14

En el apartado de las carnes cabe destacar el solomillo de ternera con salsa de moixernons y trufa; el rulo de rabo de toro con salsa de garnacha; y el steak tartar de buey con la receta de JM.
www.gastrofesta14


Jesús Sánchez: Betizu isatsa patata azal eta foie bonboiarekin / Más de Leda 2012k lagunduta>
www.gastrofesta14

Jesús Sánchez: Rabo de Novilla en costra de patata, bombón de foie / Acompañado por Más de Leda 2012
www.gastrofesta14


Haragia protagonista duten platerren artean aurkituko ditugu: Galiziako behi-txuleta, ahate-magreta, azpizuna edo isats torrada ahuntz-gazta eta bere saltsarekin.>
www.gastrofesta14

Si miramos el apartado de las carnes podemos elegir entre la chuleta de vaca gallega, el magret de pato, el solomillo o la tosta de rabo con queso de cabra en su jugo.
www.gastrofesta14

Ikusi adibide gehiago