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yema

Partekatu sareetan:

  • 1  s.f. [de huevo] gorringo

    el huevo tiene la yema y la clara: arrautzak gorringoa eta zuringoa ditu

  • 2  s.f.yema del dedo

  • 3  s.f. (Bot.) begi, ernamuin

    en primavera las plantas se llenan de yemas: udaberrian landareak ernamuinez betetzen dira

  • 4  s.f. (Zool.) zil, gema

    en la reproducción asexual al organismo le sale una yema: ugalketa asexualean organismoari zila ateratzen zaio


*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

begi (eu)

yema (es)

Eguzkitsuak dira onenak, sagarrak eguzkia behar duelako begiak arbola barruan hazteko.>
www.euskonews.com

Los soleados son los mejores, en tanto la manzana necesita de la insolación para que las yemas se formen en el interior del árbol.
www.euskonews.com


Moztu zainzurien zati lurtsua, lotu elkarrekin, eta egosi bost minutuz, zutik, begiak gorantz dituztela.>
www.euskonews.com

Cortar la parte terrosa de los espárragos, atar y cocer durante cinco minutos en vertical con las yemas hacia arriba.
www.euskonews.com


Begiak: 2 eta 7 cm bitarte.>
www.euskonews.com

Yemas: Entre 2 a 7 cm.
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Zuritu beharrekoa, aldiz, moztu ondoren lurperatu egiten da, eta tarte horretan begia edo ernamuina ateratzen zaie adarrei.>
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Durante este tiempo las ramas “arrojan” (que es cuando va saliendo las yemas).
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Aurreko saltsa epeldu, eta zainzurien gainean ipini, haien begiak estali gabe.>
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Templar la salsa anterior y poner sobre los espárragos, sin cubrir las yemas.
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gorringo (eu)

yema (es)

Esne-gain freskoan eta arrautza gorringoetan bustitako ogi-torrada, txigortua eta karamelutua, limoi-ezkaiaren izozkiarekin>
www.congresociudadaniadigital1

Torrija empapada en nata fresca y yemas de huevo, tostada y caramelizada, con helado de tomillo limonero.
www.congresociudadaniadigital1


Metionina arrautzaren gorringoan, arrainean, okelean, hegazti haragian, jogurtean eta dilistetan aurki dezakegu.>
usabalbuletina19

Encuentras metionina en la yema de huevo, carne, pescado, aves, yogur, queso y lentejas.
usabalbuletina19


Arrautza gogortuen gainean jarriko ditugu antxoak plater batean, hezurrik gabe, eta gorringo eta zuringoak ebakiz eta koloreak nahasiz apaingarriak egingo ditugu. Ondoren, olioz, ozpinez, ziapez, perrexilez eta baratxuri xehatuz osatutako saltsa egin eta platereko arrautzak eta antxoak estali eta mahaian zerbitzatuko ditugu.>
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Con huevos duros se arreglan en un plato las anchoas sin espinas, y se hacen figuras de adorno con las yemas y las claras recortadas y combinando el color; con un par de huevos duros se hace una salsa con aceite, vinagre, mostaza, perejil y ajos picados, y se cubre el contenido de la fuente para servirlo a la mesa como plato de almuerzo.
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Onddo eta hazikontxo xerra erreak gari-berdantzekin eta tenpuran eriondako gorringoa fruitu lehorren mami gainean>
www.bilbaointernational20

Láminas de hongos y Mollejitas asadas con trigueros, yema fluida en tempura sobre migas de frutos secos
www.bilbaointernational20


Barran, tabernetan ohikoak izaten diren pintxoak aurki ditzakegu, hala nola, patata-tortila, hegaluzea mahonesarekin, baina horiei sukaldetik zuzenean ateratzen diren beste 15 gehitzen zaizkie: “Baso animatua”, trufaturiko arrautz gorringoa txipiroi tenpuran, foie, apur eta sagar-erre lurrean; “Cara y cruz”, marinaturiko eta gatzaturiko antxoak parmesano izozkiarekin; “Tu y yo”, karamelizaturiko gazta bola bieirarekin; 63ºtara egindako arrautza gorringoa patata txuria, ontto salteatuak eta boilur txuriarekin; barazkitxoak tenpuran; edo foie martini saltsarekin.>
www.gastrofesta14

En la barra encontraremos los típicos pinchos de bar, como la tortilla de patata o el de bonito con mahonesa, pero a estos se les suman otros 15 que salen directamente de la cocina, como: el “Bosque animado”, una yema de huevo trufada en tempura de chipirón con tierra de foie, migas y manzana asada; el Cara y Cruz, boquerones y anchoas en salazón con helado de parmesano; el Tu y Yo, una bola de queso caramelizada y vieira; la yema de huevo a 63º con de patata blanca, salteado de hongos y trufa blanca; las verduritas en tempura; o el foie con salsa martini.
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Moztu zainzurien zati lurtsua, lotu elkarrekin, eta egosi bost minutuz, zutik, begiak gorantz dituztela.>
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Begiak: 2 eta 7 cm bitarte.>
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Yemas: Entre 2 a 7 cm.
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Begiak: 2 eta 7 cm bitarte.>
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