Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

eu > es eu > fr eu > en

esne-gain

Partekatu sareetan:

Honen azpisarrera da: esne
  • nata [de la leche]; tela, crema [de la leche]

    esnea egosten du eta gero esne-gaina kentzen dio: cuece la leche y luego le quita la nata

esne-gain *Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

Esne-gain Esne- Esne-gaina itxura koipetsua eta zuria duen substantzia...


Kremaz edo esne-gainez egindako tartak osasun-arrisku handikotzat jotzen di...


... eskaintzea (gurina dutenak, txokolatea, esne-gaina , krema...) edo fruitu lehorrak dituztenak (intxaurrak, frui...


...an koipearen kontsumoa oso hedatua dagoela (gurina, esnegaina , foie...), baina Frantzian ardo gehiago kontsumitzen zenez ...


Tomate-saltsarekin eta esne-gain ukitu batekin labean sartu, eta piper bete gustagarria...


...bat Gustuko dugun izozki edo sorbeteren bat, esnegainez eta fruta zukuez egina *Lau pertsonentzat ...


...en zuten izozki-dendek: marrubia, txokolatea, esne-gaina banilla, esne merengetua eta mantekadoa.


...uten izozki-dendek: marrubia, txokolatea, esne-gaina , banilla, esne merengetua eta mantekadoa.


..., arrautza, esne oso eta esnekien (izozkiak, esnegaina , gurina, gazta gantzatsuak, jogurt osoak, etc.) kontsumoa m...


... ematen dituzten osagaiz eginak egoten dira esne-gaina , gazta edo arrautza), eta horixe izaten dute eragozpenik ha...

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

esne-gain (eu)

nata (es)

Esne-gain freskoan eta arrautza gorringoetan bustitako ogi-torrada, txigortua eta karamelutua, limoi-ezkaiaren izozkiarekin>
www.congresociudadaniadigital1

Torrija empapada en nata fresca y yemas de huevo, tostada y caramelizada, con helado de tomillo limonero.
www.congresociudadaniadigital1


Tipulina fin fin moztu eta su eztian egiten dugu, ur pixka bat eta esnegain txorrotada gehitu, gutxitzen utzi eta irabiatu...>
www.gastrofesta14

Pochamos la cebolleta finamente picada, añadimos un poco de agua y un poco de nata, reducimos y trituramos. Reservar. Cortamos el...
www.gastrofesta14


Bazkaria amaiera gozo bikain bat emateko honeko azkenburukoak aurkituko ditugu kartan: txokolatezko coulanta mango izozkiarekin; tatin tarta esnegainarekin; edo bi sorbeteetako edozein, mojito edo gintonic.>
www.gastrofesta14

Para darle un buen colofón dulce a la comida podemos optar por elegir el coulant de chocolate con helado de mango; la tarta tatin con su nata; o cualquiera de los dos sorbetes, que pueden ser de mojito o de gintonic.
www.gastrofesta14


Azkenburukoen artean, denak etxean eginak, aurkitu ditzakegu yogurt-mousse eta pasio fruitu tarta, goxua, krema eta esnegainaz beteriko ijito-besoa edota krema hostorea.>
www.gastrofesta14

Entre los postres, todos ellos caseros, destacan la tarta de tiramisú, la tarta de mousse de yogurt y frutas de la pasión, el goxua, el brazo de gitano relleno de crema y nata o el hojaldre de crema.
www.gastrofesta14


Esnegainaren 125gr-ak berotu eta txokolatezko 100gr-ak desegiten ditugu azukrearekin batera.>
www.gastrofesta14

Calentar los 125gr de nata y derretir los 100gr de chocolate junto con el azúcar.
www.gastrofesta14

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

esne-gain (eu)

crema (es)

Ohiko kremazkoei, esne-gainezkoei, marrubizkoei eta txokolatezkoei, beste mota hauek gehitu zaizkie: te berdea, Roquefot, Torta del Casar, txorizoa, foie-grasa, izokina, garagardoa, tomatea, ardo beltza, kamamila, donutsa, entsalada errusiarra, patata-tortilla, indabak, kuia-haziak, kanela, etab.>
www.euskonews.com

A los tradicionales de crema, nata, limón, fresa, y chocolate se le han unido los de: té verde, Roquefot, Torta del Casar, chorizo, foie, salmón, cerveza, tomate, vino tinto, manzanilla, Donuts, ensaladilla rusa, tortilla de patatas, alubias, pipas de calabaza, canela, etc.
www.euskonews.com

Ikusi adibide gehiago