Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

eu > es

berdetasun

Partekatu sareetan:

  • 1  iz. verdor

    udaberriko zelaien berdetasuna: el verdor de los prados en primavera

  • 2  iz. lozanía, juventud

    bere gaztaroko berdetasuna iraganez gero: una vez pasada la lozanía de su juventud

  • 3  iz. indecencia, obscenidad

berdetasun *Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

...berdetasun ...ezek» berde esan nahi zuen eta hezetasunak berdetasuna adierazten zuen; aldiz hezetasuna galdutako belarra ...


...sasoian, elurra, eta bero egiten duenean, berdetasuna .


... zen errekak nola pitzatzen zuen baso hezeko berdetasun iluna. Argi zerrenda bat zen sasi ...


... al dituzte ba uztak hobetzen?». Planetaren berdetasuna areagotzea eta ondorioz oxigenoa sortzea ahalbidetzen baldi...


... zuten ote-liliz gorde munho apalak izartzean, berdetasun ikaragarriak kartzelatzen zizkidan begiak. Orlegi eta hori ...


...tzeko parada ere ematen zien, bere udaberriaren berdetasunaz , alegia. Dena den, zer ikusirik ez bere ibar malkartsu, bas...


...dio paketeari. Leihoaren ondoan jarri da, landareen berdetasunaz inguratuta, gaueko orban ilunak apurtzen dituen zeruari beg...


..., errauste plantek zuku asko ateratzen diote berdetasun oso mugatu horri. Errauste plantetan jatorri berriztagarrik...


...re biziz zikintzen hasten da udaberri eta udako berdetasuna , eta ukitu laranjak, horiak, marroiak eta gorriak hartzen d...


...zanen atzean lau eraikin luze, Central Parken berdetasunaren gainean altxatzen diren etxe-orratzen irudira egindako...

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

berdetasun (eu)

verdor (es)

Kalitatezko ardoen kasuan, barriken alderdi desberdin ugari xehetasunez aztertzen dira: egur mota, hezetasun maila, jatorria, egiterakoan zenbateraino "txigortu" den (geroago azalduko dugu zertan datzan datu hau), etab. Asko txigortzen bada, ardoak banilla kutsu handia izango du, eta gutxi txigortzekotan, berriz, berdetasun sentsazioa.>
www.euskonews.com

Para los vinos de calidad se usan barricas muy estudiadas, no solamente en cuanto a la clase de madera, sino a su humedad, procedencia, e incluso el "tostado" que ha sufrido en su fabricación (dato este que luego explicaremos en que consiste). Así, si se hace un tostado fuerte se aportará al vino unos matices avainillados fuertes en nariz y si es muy fino sensaciones de verdor.
www.euskonews.com

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa