Iluna Basque jatetxeaz ari gara. Bertako sukaldari den Mattin Nobliak deliberatu du lekua itxi eta sukaldaritza negozioetatik pixkat aldentzea, nahiz eta segituko duen chef gisa enkarguz etxeetan bazkari edo afari partikularrak egiten. Bere planak, negozio alor berri bat jorratzea dira, hala nola masaje, elikadura eta zainketa pertsonala eta osasuna ardatz izango dituen zentru bat hasi behar omen du Iluna Basqueren aldameneko lokalean, izan ere Eguna Basque kafetegia zabaldu eta itxi behar izan zuen lokalean.>
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Tras la experiencia fallida en el local contiguo del Eguna Basque, y transcurridos seis años desde que el Iluna Basque se inaugurara como restaurante vasco en San Francisco --siete años desde que Mattin Noblia desembarcara en la ciudad desde el País Vasco, inicialmente para trabajar con Gerald Hirigoyen en el Piperade, a quien dejaría para montar el Iluna Basque-- el joven sukaldari ha decidido tomarse un respiro del mundo de la restauración... aunque no para descansar, puesto que sus planes a corto plazo incluyen abrir en el local de lo que fue el Eguna Basque un espacio de salud, masajes, cuidado personal y nutrición.
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