Amaren esneak belarjale horien esnearen osaera ezberdina dute, askoz ere aberatsagoa da gantzetan (gantzen % 4,2, behi-esnearen % 3,5% aren aurrean) eta gantza batez ere triglizeridoen eta kate luzeko azido koipetsu poliintsaturatuen moduan dago, hala nola azido dokosahexaenoikoa edo DHA, azido arakidonikoa edo ARA; horiek ez dira ez behi-esnean, ezta ahuntz-esnean ere ageri, eta oso garrantzitsuak dira nerbio- eta begi- giza sistemak garatzeko.>
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La leche materna tiene una composición diferente a la leche de estos herbívoros, es mucho más rica en grasas (un 4,2% de grasas frente al 3,5% de la de vaca) y la grasa está mayoritariamente en forma de triglicéridos y ácidos grasos poliinsaturados de cadena larga como el ácido docosahexaenoico o DHA, el ácido araquidónico o ARA, los cuales no aparecen en la leche de vaca ni la de cabra y son muy importantes para el desarrollo del sistema nervioso y ocular humano.
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