Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

eu > es

gurin

Partekatu sareetan:

  • 1  iz. mantequilla, manteca

    gurin gazia eta gatzgabea: mantequilla salada y sin sal

    gurin-opilak eta bizkotxoak: bollos de mantequilla y bizcochos

  • 2  iz. manteca

    kakao-gurina: manteca de cacao

    hur-gurina: manteca de avellana

gurin *Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

...er hau sabel bigun batetan sartzen denean gurinezkoa balitz bezala. Begietara begiratuz odol ber ...


Sarri askotan, gurinaren edo margarinaren potoak (eta zer esanik ez bloke gisa datoz...


... · 300 g. azukre · 300 g. gurin · Basokada bat esne · Itsas gatz...


...erotu padera itsasgaitza eta jarri bertan pusketa bat gurin .


...i Amerikanoaren zalditegia. Bizikleta utz, etxean sar, gurin eta Meunier txokolatezko ogitartekoa amaren eskuetarik har,...


... edo 4 arrautza gorringo handi 125 g gurin 2 koilarakada ur Limoi erdiaren zukua Gatza...


Urtu behar dituzu txokolatea eta gurina Mari-bainutan, eta urturik daudenean beste ...


...230 gr. gurin (gakoa hau denez kalitate onekoa izan ...


...egunetik behin edo... baiña egunero itteko gurin asko giñen ta... asko, asko...


..., Jentil-harrietan jarrita zegoen Zuendako esne, gurin : oberenda Giza-bihotz eta gogoen. Geroz...

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

gurin (eu)

mantequilla (es)

Kakahuete gurin koilarakada bat.>
usabalbuletina19

Una cucharada de mantequilla de cacahuete.
usabalbuletina19


Ahuakatea gurinaren edo mahonesaren ordez erabil dezakezu plater eta ogitartekoetan.>
usabalbuletina19

Puedes utilizar el aguacate como sustituto de la mantequilla o la mayonesa en tus platos y bocadillos.
usabalbuletina19


Produktu berria gurina baino askoz merkeagoa zenez, industriak azterlan zientifikoak asmatu zituen eta gorroto kanpainak egin zituen margarinaren kontsumoa geldiarazteko; margarina antiamerikarra zela esaten zuten, inportatutako produktu bat (koko olioa) zeukalako.>
barrixe23

Para conseguir frenar el consumo del nuevo producto, mucho más asequible que la mantequilla, la industria se sirvió de estudios científicos inventados y campañas de odio diciendo que la margarina era antiamericana porque contenía un producto importado, el aceite de coco.
barrixe23


Margarina-eskaera asko hazi zen orduan, XX. mendeko 50. hamarkadan gurinaren kontsumoa gainditzeraino, aurreko mendearen erdialdean onartutako legeak indargabetu ostean.>
barrixe23

La demanda de margarina creció hasta que su consumo rebasó a la mantequilla en los años 50 del siglo XX, después de que se derogaran las leyes aprobadas contra ella a mediados del siglo anterior.
barrixe23


Moldeko ogi normalak eta bereziak: laranjarekin eta txokolatearekin, mahaspasa, aran eta intxaur, mahaspasa eta fruituak, gurina, eta txokolatearekin eta arbendolekin.>
www.euskonews.com

Pan de molde normales y especiales: de naranja y chocolate, con pasas, ciruelas y nueces, pasas y frutas, mantequilla, chocolate y almendras.
www.euskonews.com

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

gurin (eu)

manteca (es)

Zenbait txokolategilek ez du koipe hidrogenaturik erabili nahi izaten kakao-gurinaren ordez.>
www.euskonews.com

Hay aún fabricantes que se niegan a usar estas grasas hidrogenadas en lugar de la manteca de cacao.
www.euskonews.com


Formula horren aldaerak ere bazeuden: batzuek zerri-gantza eransten zioten, beste batzuek gurina, eta baziren eztia ipintzen ziotenak ere, opilen biguntasunak gehiago irauten zuelako.2>
www.euskonews.com

Sobre esta formula también había variantes, algunos añadían manteca de cerdo, otras mantequilla, e incluso hubo quien puso miel pues se conservaban tiernas durante más tiempo.2
www.euskonews.com


Txokolate mikatzaren osagaiak, berriz, hauek dira: kakaoa, azukrea eta kakao-gurina. Berrikitan, baimena eman du Europako Erkidegoak kakao-gurinaren ordez koipe hidrogenatuak (% 5, gehienez) nahasteko. Ezin esan, beraz, produktu purua denik, koipe transgenikoak baititu.>
www.euskonews.com

El chocolate amargo se compone de cacao, azúcar y manteca de cacao. Recientemente se ha admitido en la Comunidad Europa, que en lugar de llevar manteca de cacao puedan llevar hasta un 5 % de grasas hidrogenadas, con lo cual ya no se puede decir que sea un producto puro, al admitirse estas grasas transgénicas.
www.euskonews.com


Ez genuke animalien koipe gehiegi hartu behar (zaindu, beraz, hestebete, gurin, gantz, haragi koipetsu eta opil industrialen kontsumoa).>
www.euskonews.com

Debe evitarse el exceso de grasas de origen animal (moderar el consumo de embutidos, mantequillas y mantecas, carnes grasas y bollería industrial).
www.euskonews.com

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa