*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena
keztatu (eu)
ahumar (es)
Maila industrialean haragi produktuen ekoizpenean erabiltzen dira batez ere, baina, ez ordea arrain edo itsaski keztatuak prozesatzeko.> www.basqueresearch.com
Se emplean, principalmente, para la formulación de productos cárnicos, pero no se utilizan, de forma generalizada y a nivel industrial, para el procesado de pescados o productos de la pesca ahumados. www.basqueresearch.com
Gazta keztatuek kearen kutsu apur bat izaten dute.> www.euskonews.com
Con cierto toque a humo, de intensidad media en quesos ahumados. www.euskonews.com
Bestalde, jakinekoa da Inperioaren garaian kantabriarrek gazta keztatuak bidaltzen zituztela Erromara.> www.euskonews.com
Se sabe que, en la época del Imperio, los cántabros enviaban quesos ahumados a Roma. www.euskonews.com
Artzain batzuek ura txikoriaz nahastu eta bertan sartzen zituzten keztatu gabeko gaztak, azalak itxura ederragoa hartzen baitzuen, zaporerik aldatu gabe.> www.euskonews.com
Algunos pastores a los quesos no ahumados los bañaban en agua con achicoria, lo que no alteraba el gusto y daba un aspecto más grato a la corteza. www.euskonews.com
Adibidez, Gipuzkoan eta Nafarroako mendialdean gazta keztatua Bizkaian eta Araban baino gehiago saltzen da, azken bi lurralde horietan aipatutako ezaugarriak ez baitu halako estimazio handirik.> www.euskonews.com
Así, por ejemplo, en la zona de Gipuzkoa y en la montaña de Navarra se vende más queso ahumado que en Bizkaia o en Alava, en donde no se tiene tanto aprecio a esta característica. www.euskonews.com