Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

eu > es

opil

Partekatu sareetan:

  • 1  iz. torta; panecillo

    opilak ditugu gosaltzeko: tenemos tortas para desayunar

  • 2  iz. nudo en el estómago; pena, aflicción (en sentido real y figurado)

    opil bat egin zitzaidan bihotzean, non ezin nuen hatsa ere har: se me hizo tal nudo en el estómago, que no podía ni respirar

  • 3  iz. (hed.) torta

    bike-opil: torta de pez



opil *Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

...opil nezakeen pentsatzen jarri nintzen eta san blas opilen glasatua egitea pentsatu nuen, baina koloratzaile ...


... erabiliak. 07 02 10* Bestelako iragazteko opilak eta zurgatzaile halogenatu erabiliak. 07 02 ...


... guraso eta umeentzako ikastaro honetan San Blas opila egiten ikasiko dugu, Liraine eta Lauraren ...


...a Kontxako barandan. Paseoan lasai-lasai txokolatezko opilarekin gozatzen ari den nerabe mozkoteari begira dago; hura lotsat...


...lletek 400 Kcal ematen dituzte 100 gramo bakoitzeko, opil batek adina eta ogi kopuru berak baino askoz gehiago (260 k...


...eginda etorri da Fernando elkarrizketara, ogiak eta opilak besapean dakartzala. Berbaldi gozoa, inondik ere...


... gabeko emakumeak, dirua behar du, ez opilak . Poltsa uzteko zutitu den horretan, belaunetaraino...


... gainean azukrea o lehen, oztu bain 4. Opila h . ...


...a honako produktu hauei eransten baitiete, nagusiki: opilei , margarinei eta gozo industrialei eta jaki aurrez prestatue...


...aitira: magdalena bat (8-10 gramo azukre), opil bat (15 g), azukre zorrotxoa (8-10 g), eskua bete litxarrer...

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

opil (eu)

torta (es)

Masa zabaldu eta eskuz opilak egiten dira, finak eta borobilak, eta txapa beroaren gainean jartzen dira xigortzeko.>
www.euskonews.com

Se extiende la masa formando las tortas a mano, finas y redondas, y se ponen en la chapa caliente para que se asen.
www.euskonews.com


Taloak, legamiatu gabeko arto irinezko opilak izaten dira, txingarren gainean erreak.>
www.euskonews.com

Se llama talo a una torta de harina de maíz sin fermentar que se cuece sobre ascuas.
www.euskonews.com


Gazta opilak>
www.euskonews.com

Tortas de queso
www.euskonews.com


Ardi-opila (ontze-prozesua: 4-5 hilabete): 500 g.>
www.euskonews.com

Torta de oveja (maduración: 4-5 meses): 500 g
www.euskonews.com


Ahuntz-opila (ontze-prozesua: 4-5 hilabete): 500 g.>
www.euskonews.com

Torta de cabra (maduración: 4-5 meses): 500 g
www.euskonews.com

Ikusi adibide gehiago

Hitz-jolasa