Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

torta

Partekatu sareetan:

  • ni torta

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

opil (eu)

torta (es)

Masa zabaldu eta eskuz opilak egiten dira, finak eta borobilak, eta txapa beroaren gainean jartzen dira xigortzeko.>
www.euskonews.com

Se extiende la masa formando las tortas a mano, finas y redondas, y se ponen en la chapa caliente para que se asen.
www.euskonews.com


Taloak, legamiatu gabeko arto irinezko opilak izaten dira, txingarren gainean erreak.>
www.euskonews.com

Se llama talo a una torta de harina de maíz sin fermentar que se cuece sobre ascuas.
www.euskonews.com


Gazta opilak>
www.euskonews.com

Tortas de queso
www.euskonews.com


Ardi-opila (ontze-prozesua: 4-5 hilabete): 500 g.>
www.euskonews.com

Torta de oveja (maduración: 4-5 meses): 500 g
www.euskonews.com


Ahuntz-opila (ontze-prozesua: 4-5 hilabete): 500 g.>
www.euskonews.com

Torta de cabra (maduración: 4-5 meses): 500 g
www.euskonews.com

Ikusi adibide gehiago