Bakteria hauek amaren esnean egoten dira, eta, gaur egun, ia esne egokitu guztiek dauzkate horrelakoak beren konposaketan. Probiotikoak (hesteetan egoten diren germenak), ordea, ezin dira esne egokituetan sartu, baina bai haur handiagoek kontsumitzeko prestatzen diren esnekietan: “bio” jogurtetan, “actimel”-etan, etab. Ikerketen arabera, probiotikoak (mikroorganismoak) egokiak dira beherako infekzioso larria sendatzeko -laburtu egiten duelako beherakoaren iraupena-, eta antibiotikoak hartzearen ondorioz sortutako beherakoak ekiditeko, nahiz eta ikerketa gehiago egin behar diren bigarren alderdi hau erabat baieztatzeko.>
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Los prebióticos son azúcares especiales que favorecen el crecimiento, en la flora intestinal, de una bacteria o un limitado número de bacterias. Se encuentran en la leche materna y, en el momento actual, la mayoría de las fórmulas lácteas adaptadas los incluyen en su composición. Los probióticos (gérmenes que colonizan el intestino) no se pueden dar en las leches adaptadas, sin embargo, sí se utilizan en los productos lácteos fabricados para el consumo de niños mayores: yogures “bio”, “actimel” etc. Según las investigaciones realizadas, los probióticos (microorganismos) son útiles en el tratamiento de la diarrea infecciosa aguda (acorta la duración de la diarrea) y pueden ser usados para prevenir la diarrea asociada al uso de antiobióticos, aunque se necesitan más estudios para afirmar con rotundidad este segundo aspecto.
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