Elhuyar Hiztegia

es > eu

humo

Partekatu sareetan:

  •  s.m. ke

    la chimenea echa humo todo el día: tximiniari egun guztian dario kea

    en la fermentación al estiércol le sale humo: hartziduran simaurrari kea dario

  • bajarle los humos
  • echar humo
  • subírsele los humos

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

ke (eu)

humo (es)

Aste honetan hainbat ekitaldi eta ekimen burutuko da tabakoaren keak kutsatutako airean ez egoteak osasunerako daukan onurei buruz herritarrak kontzientziatzeko helburuaz. Horrez gain, osasun alorreko profesionalak motibatu nahi dira prebentzioan aurrera egiten jarrai dezaten eta, erretzeari uko egin eta utzi nahi duten herritarrentzat laguntzak eskaini.>
www.ermua.es

Una semana en la que han tenido lugar una serie de actos e iniciativas dirigidas a concienciar a la ciudadanía sobre la importancia que tiene para la salud no estar expuesto al aire contaminado por el humo del tabaco; sensibilizar a los fumadores de la importancia de abandonar el hábito; y motivar a los profesionales sanitarios en materia de prevención y ayuda a quienes deciden dejar de fumar.
www.ermua.es


Ur-lurruna atmosferan dauden ke partikulak, hautsa eta gatzen gainean kondentsatzen da beti.>
www.ermua.es

El vapor de agua siempre se condensa sobre las partículas de humo, polvo y sales que flotan en la atmósfera.
www.ermua.es


Eusko Jarularitzako kontsumo eta Osasun Sailak Tabakoaren kerik gabeko XII. Astea ospatzen ari da egunotan.>
www.ermua.es

El Departamento de Sanidad y Consumo del Gobierno Vasco está celebrando la XII Semana sin Humo de Tabaco.
www.ermua.es


Sukaldeetan edo janariak prestatzen diren lekuetan, sukalde, labe,plantxa eta antzekoek sortutako ke eta gasak ezabatzeko, horiek hartueta aterako dituen hodi esklusibo bat erabiliko da. Hodi horierreezineko materialez egindakoa izango da eta estalkiaren hegalkinetikbi (2) m-tik gora eta, egonez gero, alboko eraikinetako aireztatzeleiho eta zuloetatik bost (5) metrotik gorako distantzian egongo da.>
www.eskoriatza.net

En zonas de cocina, o de preparación de alimentos cocinados, laeliminación de los humos y gases procedentes de cocinas, hornos,planchas y similares, se realizaran mediante un sistema de captación delos mismos y posterior evacuación por medio de un conducto exclusivo,de material incombustible, a una altura superior a 2 m., del alero decubierta, y a una distancia superior a 5 m., de ventanas y huecos deventilación de viviendas colindantes, si las hubiera.
www.eskoriatza.net


Salbuespen gisa Ordenantza hau aldarrikatu baino lehen daudenestablezimendu guztietan, haien azalera publikoa ehun (100) metrokarratuz beherakoa denean, lau (4) metro karratuz gorako sukaldeaizanik eta titularrak eraikinaren estalkiraino hodi esklusiborikjartzerik ez duela arrazoiz frogatzen badu, irtenbide alternatiboakonartuko dira, Udalaren Zerbitzu Teknikoen txostena egin etaUdalbatzarrak hori aztertu ondoren, eta alternatiba horietan agertukoda hartu eta ateratzeko tresnak instalatzea, arazteko etairagazkaizteko sistemekin. Horrela, keak, gasak eta kiratsak araztuondoren establezimenduko esparru publikora zuzenean aterako dira.>
www.eskoriatza.net

De manera excepcional en todos aquellos establecimientos existentescon anterioridad a la promulgación de la presente ordenanza cuyasuperficie publica sea inferior a 100 m2., en los que existiendococinas de dimensiones superiores a 4 m2., y el titular justifiquerazonadamente la imposibilidad de disponer conducto exclusivo, hasta lacubierta del edificio, se admitirán previo informe de los ServiciosTécnicos Municipales para la consideración de la Corporación,soluciones alternativas, que contemplen la instalación de equipos decaptación, con sistemas de depuración y filtros de manera que laevacuación de los humos, gases y olores una vez tratados sea realizadade manera directa al recinto publico del establecimiento.
www.eskoriatza.net

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

ke (eu)

humo (es)

Aste honetan hainbat ekitaldi eta ekimen burutuko da tabakoaren keak kutsatutako airean ez egoteak osasunerako daukan onurei buruz herritarrak kontzientziatzeko helburuaz. Horrez gain, osasun alorreko profesionalak motibatu nahi dira prebentzioan aurrera egiten jarrai dezaten eta, erretzeari uko egin eta utzi nahi duten herritarrentzat laguntzak eskaini.>
www.ermua.es

Una semana en la que han tenido lugar una serie de actos e iniciativas dirigidas a concienciar a la ciudadanía sobre la importancia que tiene para la salud no estar expuesto al aire contaminado por el humo del tabaco; sensibilizar a los fumadores de la importancia de abandonar el hábito; y motivar a los profesionales sanitarios en materia de prevención y ayuda a quienes deciden dejar de fumar.
www.ermua.es


Ur-lurruna atmosferan dauden ke partikulak, hautsa eta gatzen gainean kondentsatzen da beti.>
www.ermua.es

El vapor de agua siempre se condensa sobre las partículas de humo, polvo y sales que flotan en la atmósfera.
www.ermua.es


Eusko Jarularitzako kontsumo eta Osasun Sailak Tabakoaren kerik gabeko XII. Astea ospatzen ari da egunotan.>
www.ermua.es

El Departamento de Sanidad y Consumo del Gobierno Vasco está celebrando la XII Semana sin Humo de Tabaco.
www.ermua.es


Sukaldeetan edo janariak prestatzen diren lekuetan, sukalde, labe,plantxa eta antzekoek sortutako ke eta gasak ezabatzeko, horiek hartueta aterako dituen hodi esklusibo bat erabiliko da. Hodi horierreezineko materialez egindakoa izango da eta estalkiaren hegalkinetikbi (2) m-tik gora eta, egonez gero, alboko eraikinetako aireztatzeleiho eta zuloetatik bost (5) metrotik gorako distantzian egongo da.>
www.eskoriatza.net

En zonas de cocina, o de preparación de alimentos cocinados, laeliminación de los humos y gases procedentes de cocinas, hornos,planchas y similares, se realizaran mediante un sistema de captación delos mismos y posterior evacuación por medio de un conducto exclusivo,de material incombustible, a una altura superior a 2 m., del alero decubierta, y a una distancia superior a 5 m., de ventanas y huecos deventilación de viviendas colindantes, si las hubiera.
www.eskoriatza.net


Salbuespen gisa Ordenantza hau aldarrikatu baino lehen daudenestablezimendu guztietan, haien azalera publikoa ehun (100) metrokarratuz beherakoa denean, lau (4) metro karratuz gorako sukaldeaizanik eta titularrak eraikinaren estalkiraino hodi esklusiborikjartzerik ez duela arrazoiz frogatzen badu, irtenbide alternatiboakonartuko dira, Udalaren Zerbitzu Teknikoen txostena egin etaUdalbatzarrak hori aztertu ondoren, eta alternatiba horietan agertukoda hartu eta ateratzeko tresnak instalatzea, arazteko etairagazkaizteko sistemekin. Horrela, keak, gasak eta kiratsak araztuondoren establezimenduko esparru publikora zuzenean aterako dira.>
www.eskoriatza.net

De manera excepcional en todos aquellos establecimientos existentescon anterioridad a la promulgación de la presente ordenanza cuyasuperficie publica sea inferior a 100 m2., en los que existiendococinas de dimensiones superiores a 4 m2., y el titular justifiquerazonadamente la imposibilidad de disponer conducto exclusivo, hasta lacubierta del edificio, se admitirán previo informe de los ServiciosTécnicos Municipales para la consideración de la Corporación,soluciones alternativas, que contemplen la instalación de equipos decaptación, con sistemas de depuración y filtros de manera que laevacuación de los humos, gases y olores una vez tratados sea realizadade manera directa al recinto publico del establecimiento.
www.eskoriatza.net

Ikusi adibide gehiago