Tenperatura gozoak, hezetasun handia eta euri ugari ezaugarritzat dituen klimatologia, eta garaiera gutxiko eskualdearen geografia, baldintza egokiak dira piper hori lantzeko; azal fina eta mami samurra izateaz gain, ez da batere piper mina, eta, bere txorten luze eta estuarekin, 5 eta 12 cm artean neurtzen du; piperraren kolore hori berdexkak badu halako distira moduko bat, eta horri esker erraz bereiz daiteke Ibarrako otarraintxoa delakoa; piperraren irudia inauterietako buru izaten da Ibarran, azken egunean sutan erretzen duten arte.>
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La climatología caracterizada por temperaturas suaves, alto grado de humedad y pluviosidad abundante, más la geografía de esta zona de baja altitud, son condiciones idóneas para el cultivo de este pimiento de piel fina y carne tierna que apenas pica, de entre 5 a 12 cm., con un pedúnculo o rabo estrecho y largo; su color amarillo verdoso, con cierto brillo, hacen fácilmente distinguible al humorísticamente llamado “langostino de Ibarra”, cuya efigie preside el carnaval de la localidad hasta el último día en que acaba ardiendo en la hoguera.
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