Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

verter

Partekatu sareetan:

  • 1  v.prnl./v.tr. isuri, bota

    ha vertido vino al suelo: ardoa lurrera isuri du

  • 2  v.prnl./v.tr. irauli

    se le ha vertido la botella y ha ensuciado la mesa: botila irauli eta mahaia zikindu egin du

  • 3  v.tr. itzuli, bihurtu

    han vertido la novela a cuatro idiomas: nobela lau hizkuntzatara itzuli dute

  • 4  v.tr. adierazi, eman

    ha vertido su opinión sobre la guerra: gerrari buruz duen iritzia adierazi du

  • 5  v.intr. [desembocar] isuri

    el río Deba vierte al mar de Vizcaya: Deba ibaiak bere urak Bizkaiko itsasora isurtzen ditu

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

bota (eu)

verter (es)

Gozogileak txokolate likidoa hutsune ezberdinak dituen molde batean botatzen du.>
www.3digitala.com

El pastelero vierte chocolate líquido en un molde de varios huecos.
www.3digitala.com


Patea desegiten denean, bota esnea eta eragin dena ondo nahastu arte.>
www.hiru.com

Cuando se haya desecho el paté, verter la leche y remover hasta que se haya mezclado bien.
www.hiru.com


Esnea, berriz, egosi nahierara azukrearekin eta kanela-zotzarekin, eta utzi hamar bat minutuz gozo-gozo irakiten; bota gero esnea ogi-xerren gainera eta utzi ogiak esne guztia xurgatu arte.>
www.euskonews.com

Por otro lado se cuece leche con azúcar al gusto y una rama de canela, que se deja hervir suavemente durante unos diez minutos, para que la leche coja el sabor a canela y a continuación se vierte la leche sobre las rebanadas de pan, dejando que el pan absorbe toda la leche.
www.euskonews.com


Hurrengo uzta heltzen denerako, ondo garbitzen da berriro, eta upelari botila bat koñak botatzen zaio “egurrak edan dezan”.>
www.euskonews.com

Cuando llega la nueva vendimia, otra vez se limpia a fondo y se vierte en las barricas una botella de coñac para que “la madera beba”.
www.euskonews.com


Jarraian, ur eta azukre beroko kobrezko ontzi batera bota behar da orea, eta 132 graduetara iristean, bola puntua izenekora heltzen da; hau da, azukrezko belakia sortzen da.>
www.euskonews.com

En un recipiente de cobre previamente calentado con agua y azúcar, vierte la masa. A los 132 grados se produce el llamado “punto de bola”, lo que significa que la esponja de azúcar ya está hecha.
www.euskonews.com

Ikusi adibide gehiago