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Partekatu sareetan:

  • 1  v.prnl./v.tr. isuri, bota

    ha vertido vino al suelo: ardoa lurrera isuri du

  • 2  v.prnl./v.tr. irauli

    se le ha vertido la botella y ha ensuciado la mesa: botila irauli eta mahaia zikindu egin du

  • 3  v.tr. itzuli, bihurtu

    han vertido la novela a cuatro idiomas: nobela lau hizkuntzatara itzuli dute

  • 4  v.tr. adierazi, eman

    ha vertido su opinión sobre la guerra: gerrari buruz duen iritzia adierazi du

  • 5  v.intr. [desembocar] isuri

    el río Deba vierte al mar de Vizcaya: Deba ibaiak bere urak Bizkaiko itsasora isurtzen ditu

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

bota (eu)

verter (es)

Gozogileak txokolate likidoa hutsune ezberdinak dituen molde batean botatzen du.>
www.3digitala.com

El pastelero vierte chocolate líquido en un molde de varios huecos.
www.3digitala.com


Patea desegiten denean, bota esnea eta eragin dena ondo nahastu arte.>
www.hiru.com

Cuando se haya desecho el paté, verter la leche y remover hasta que se haya mezclado bien.
www.hiru.com


Esnea, berriz, egosi nahierara azukrearekin eta kanela-zotzarekin, eta utzi hamar bat minutuz gozo-gozo irakiten; bota gero esnea ogi-xerren gainera eta utzi ogiak esne guztia xurgatu arte.>
www.euskonews.com

Por otro lado se cuece leche con azúcar al gusto y una rama de canela, que se deja hervir suavemente durante unos diez minutos, para que la leche coja el sabor a canela y a continuación se vierte la leche sobre las rebanadas de pan, dejando que el pan absorbe toda la leche.
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Hurrengo uzta heltzen denerako, ondo garbitzen da berriro, eta upelari botila bat koñak botatzen zaio “egurrak edan dezan”.>
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Cuando llega la nueva vendimia, otra vez se limpia a fondo y se vierte en las barricas una botella de coñac para que “la madera beba”.
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Jarraian, ur eta azukre beroko kobrezko ontzi batera bota behar da orea, eta 132 graduetara iristean, bola puntua izenekora heltzen da; hau da, azukrezko belakia sortzen da.>
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En un recipiente de cobre previamente calentado con agua y azúcar, vierte la masa. A los 132 grados se produce el llamado “punto de bola”, lo que significa que la esponja de azúcar ya está hecha.
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