Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

alimentación

Partekatu sareetan:

  • 1  s.f. elikadura; elikatze; janari, jateko

    la alimentación del recién nacido: jaioberriaren elikadura

    nuestra organización se ocupa de la alimentación de los refugiados: gure erakundea errefuxiatuak elikatzeaz arduratzen da

    cuida mucho su alimentación: jatekoa oso zaintzen du

  • 2  s.f. [manutención] mantenu

    su alimentación me sale muy cara: haren mantenua garesti ateratzen zait

  • 3  s.f. [industria] elikagaigintza

    trabaja en la alimentación: elikagaigintzan behar egiten du

  • 4  s.f. (Electr.) elikadura; elikatze

    tensión de alimentación: elikatze-tentsioa

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

elikadura (eu)

alimentación (es)

Hainbat enpresatan zuzendu ditu lantaldeak, besteak beste: Delaviuda, Häagen-Dazs eta Angulas Aguinaga, elikaduraren sektorean ; eta Corporación Patricio Echeverría (Bellota markako tresnak), burdingintzaren sektorean.>
www.congresociudadaniadigital1

Ha desarrollado su carrera profesional vinculado al mundo del Marketing y al área Comercial, desarrollando su experiencia dirigiendo equipos en empresas como Delaviuda, Häagen-Dazs o Angulas Aguinaga, dentro del sector de la alimentación, o como Corporación Patricio Echeverría (herramientas Bellota) del sector dela ferretería.
www.congresociudadaniadigital1


Segurtasunez hartzen du parte zientziaren aurrerapenean eta horrek gizartean duen ondorioetan (genomika, proteomika, bioteknologia, giza ugalketa eta osasuna, animaliekin egiten diren esperimentuak, animalia eta landare aniztasuna, ingurumena, nekazaritza, elikadura, etab.).- Industriako profesionala, nagusiki farmazia industrian, nekazaritzako elikagaien industrian eta industria kimikoan diharduena. Arduradun lanak egiten ditu arlo teknikoan, kalitatearen ekoizpenean eta kudeaketan, biokimikan, mikrobiologian, toxikologian, fisiologian, farmakologian eta epidemiologian, eta ikerketa eta garapeneko profesional gisa burutzen dituen zereginetan islatuta geratzen diren beste arlo zientifiko batzuetan.- Nekazaritzako eta abelazkuntzako profesionala, aldian-aldian ustiatzen diren landare eta animalia hazkuntza eta onddogintza optimizatzen eta baliabide bizidun ustiagarrien gune berriak bilatzen.>
www.enpresa-donostia.ehu.es

Interviene decididamente en el avance de la ciencia y en su repercusión social (genómica, proteómica, biotecnología, reproducción y sanidad humanas, experimentación animal, diversidad animal y vegetal, medio ambiente, agricultura, alimentación, etc.)- Profesional de la industria farmacéutica, agroalimentaria y química principalmente, desarrollando tareas de responsabilidad en las áreas técnica, de producción y gestión de la calidad, desde la química, la bioquímica, la microbiología, la toxicología, la fisiología, la farmacología y la epidemiología y otras perspectivas científicas que quedan reflejadas en su ejercicio como profesional de la investigación y el desarrollo.- Profesional agropecuario en la optimización de los cultivos de vegetales, animales y hongos ya explotados regularmente y en la búsqueda de nuevos yacimientos de recursos vivos explotables.
www.enpresa-donostia.ehu.es


Europako Kontseiluaren arabera, titulatuaren lan-esparruak gizaki osasuntsu edo gaixoen elikadurari buruzko arlo guztiak hartzen ditu, elikagaien alderdi higienikoa, sentsoriala eta ekonomikoa ahaztu gabe.>
www.enpresa-donostia.ehu.es

Su ámbito de actuación según el Consejo de Europa abarca los aspectos relacionados con la alimentación humana, así como de los aspectos higiénico, sensorial y económico de las comdas.
www.enpresa-donostia.ehu.es


Elikadura, ohiturak, menpekotasun, diziplina eta 0 eta 16 urte bitartekoen heziketari buruzko liburu eta aldizkariak aurki daitezke".>
www.ermua.es

Se pueden encontrar libros y revistas sobre alimentación, hábitos, dependencias, disciplina y educación en general de 0 a 16 años "
www.ermua.es


Jardueraren helburuak: UNESCOk deitutako "Elikaduraren Munduko Eguna" den urriak 16a ospatzea.Elikadura hobetzeko oinarrizko irizpideak eskaintzea.Liburutegian dagoen elikadurari buruzko bibliografia ezagutaraztea.>
www.ermua.es

Objetivos de la actividad: Celebrar el 16 de octubre, declarado por la UNESCO "Día Mundial de la Alimentación".Dar unas pautas básicas para mejorar la alimentaciónPresentar la bibliografía que sobre alimentación hay en la Biblioteca.
www.ermua.es

Ikusi adibide gehiago
*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

elikatze (eu)

alimentación (es)

Jardueron artean honakook aipa daitezke: ekoizle elkarteekiko hitzarmenak izenpetzea, animaliak elikatzeko erabilitako substantziak eta animali elikagaiak kontrolatzeko planak egitea, hobekuntza eta aukeraketa genetikoko programak garatzea, gure bertoko arrazen ondare genetikoa zaintzea, genealogi liburuak kudeatzea kontrolatzea...>
web.bizkaia.net

Entre estas actividades se pueden mencionar la suscripción de convenios con las distintas asociaciones de productores, la elaboración de planes de control de alimentos animales y de sustancias utilizadas en la alimentación animal, el desarrollo de programas de mejora y selección genética, el cuidado del patrimonio genético de nuestras razas autóctonas, el control de la gestión de los libros genealógicos.
web.bizkaia.net


Elikadura hainbat faktoreren menpe egoten denez (kultura, gizartea, ekonomia, psikologia, ezaugarri fisikoak, etab.), elikatzeko oso modu ezberdinak aurki ditzakegu, baina, orekatua izateko, hiru ezaugarri hauek bete behar ditu:>
www.euskonews.com

La manera de alimentarse depende de múltiples factores: culturales, sociales, económicos, psicológicos, físicos, etc, que hacen que haya muchas formas diferentes de alimentarse y proporcionar una óptima nutrición. La alimentación equilibrada debe apoyarse en tres normas fundamentales:
www.euskonews.com


Gauza guztiei kutsu hedonista bilatzea datxekio gizakiari, plazera plazer hutsagatik, eta gainerako animaliekin bi gauza handi ditu komunean: sexua eta gastronomia, baina kontuan hartu behar da sexua ugaltzeko bide gisa eta gastronomia elikatzeko tresna gisa gainditu egin ditugula.>
www.euskonews.com

Es condición del ser humano buscarle un tono hedonista a todo, el placer por el placer, y compartimos con el resto de los animales dos grandes placeres: el sexo y la gastronomía, pero teniendo en cuenta que nosotros hemos superado el sexo como herramienta para la reproducción y la gastronomía como herramienta para la alimentación.
www.euskonews.com


Filosofia bat da, modu osasuntsuan elikatzea, ingurumena zaintzea eta kulturekiko nolabaiteko ardura izatea eskatzen dituena.>
www.euskonews.com

Se trataba de una filosofía que llevaba implícitos una alimentación sana, un cuidado por el medioambiente, cierta inquietud cultural.
www.euskonews.com


Gizakiak elikatzeko ez ezik, ongarritarako ere erabili izan da antxoa.>
www.euskonews.com

Además del consumo de la anchoa para la alimentación humana, también se ha usado como abono.
www.euskonews.com

Ikusi adibide gehiago