Saskiak egiteko, baldintza horiek betetzen zituztenen landareen artean gertuen zeuzkanak aukeratu ditu gure artisauak: espartzua (stipa tenacissima L.), zumea (salix sp.), palmondo nanoa (chamaerops humilis), lezka hostozabala (typha sp.), lezka (phragmites australis, communis L.), kanabera (arundo donax L.), zurezko landareen azalak, kalamua (cannabis sativa L.), lihoa (linum usitatissimum L.), zekalea (secale cereale L.), garia (triticum aestivum L.), agabea (agave sp.), jutea (corchorus sp.), kokoa (cocos nucifera), eta abar.>
www.euskonews.com
Para sus trabajos de cestería el artesano ha utilizado las plantas que más a mano tenía y que cumplieran las antedichas características: esparto (stipa tenacissima L.), mimbre (salix sp.), palmito (chamaerops humilis), espadañas (typha sp.), carrizo (phragmites australis, communis L.), caña (arundo donax L.), cortezas de plantas leñosas, cáñamo (cannabis sativa L.), lino (linum usitatissimum L.), centeno (secale cereale L.), trigo (triticum aestivum L.), pita (agave sp.), yute (corchorus sp.), coco (cocos nucifera), etc.
www.euskonews.com