Elhuyar Hiztegia
#ElhuyarrenGomendioak

Hiztegi-unitateak

Beste hiztegietan

Idazlagun

es > eu

1 coco

Partekatu sareetan:

  • 1  s.m. [fruto] koko

  • 2  s.m. (Bot.) [cocotero] kokondo

  • 3  s.m. (col.) [cabeza] kasko, ganbara, gazta

    ese amigo tuyo no está muy bien del coco: zure lagun hori ez dago kaskotik oso sano

  • comer el coco
  • comerse el coco
  • ser un coco

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

koko (eu)

coco (es)

Margarina ekoizleek berehala erreakzionatu zuten; koko olioaren ordez, landare amerikarragoak erabiltzen hasi ziren, esaterako kotoia eta soja. Gainera, aliantzak egin zituzten uzta horiek jasotzen zituzten produktore nazionalekin.>
barrixe23

Los productores de margarina reaccionaron sustituyendo el aceite de coco por el derivado de plantas más americanas como el algodón y la soja y establecieron alianzas con los productores nacionales de estas cosechas.
barrixe23


Koko esnea: Gantza izan arren ez gizentzen laguntzen du eta gosea gutxitzen.>
hondartza-buletina18

Leche de coco: A pesar de contener grasa ésta te ayuda a no engordar al disminuir el apetito.
hondartza-buletina18


Kokoak, gainera, “sendotasuna” ematen dio pastillari, eta horregatik, askotan oinarrizko oliotzat erabiltzen dute.>
www.euskonews.com

Además el coco proporciona “solidez” a la pastilla, por eso en muchos casos se usa como aceite de base.
www.euskonews.com


Saskiak egiteko, baldintza horiek betetzen zituztenen landareen artean gertuen zeuzkanak aukeratu ditu gure artisauak: espartzua (stipa tenacissima L.), zumea (salix sp.), palmondo nanoa (chamaerops humilis), lezka hostozabala (typha sp.), lezka (phragmites australis, communis L.), kanabera (arundo donax L.), zurezko landareen azalak, kalamua (cannabis sativa L.), lihoa (linum usitatissimum L.), zekalea (secale cereale L.), garia (triticum aestivum L.), agabea (agave sp.), jutea (corchorus sp.), kokoa (cocos nucifera), eta abar.>
www.euskonews.com

Para sus trabajos de cestería el artesano ha utilizado las plantas que más a mano tenía y que cumplieran las antedichas características: esparto (stipa tenacissima L.), mimbre (salix sp.), palmito (chamaerops humilis), espadañas (typha sp.), carrizo (phragmites australis, communis L.), caña (arundo donax L.), cortezas de plantas leñosas, cáñamo (cannabis sativa L.), lino (linum usitatissimum L.), centeno (secale cereale L.), trigo (triticum aestivum L.), pita (agave sp.), yute (corchorus sp.), coco (cocos nucifera), etc.
www.euskonews.com


Koko freskoa eta osorik bi hilabetez kontserbatzen da.>
www.hiru.com

El coco fresco entero se conserva durante dos meses.
www.hiru.com

Ikusi adibide gehiago

2 coco

Partekatu sareetan:

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

koko (eu)

coco (es)

Margarina ekoizleek berehala erreakzionatu zuten; koko olioaren ordez, landare amerikarragoak erabiltzen hasi ziren, esaterako kotoia eta soja. Gainera, aliantzak egin zituzten uzta horiek jasotzen zituzten produktore nazionalekin.>
barrixe23

Los productores de margarina reaccionaron sustituyendo el aceite de coco por el derivado de plantas más americanas como el algodón y la soja y establecieron alianzas con los productores nacionales de estas cosechas.
barrixe23


Koko esnea: Gantza izan arren ez gizentzen laguntzen du eta gosea gutxitzen.>
hondartza-buletina18

Leche de coco: A pesar de contener grasa ésta te ayuda a no engordar al disminuir el apetito.
hondartza-buletina18


Kokoak, gainera, “sendotasuna” ematen dio pastillari, eta horregatik, askotan oinarrizko oliotzat erabiltzen dute.>
www.euskonews.com

Además el coco proporciona “solidez” a la pastilla, por eso en muchos casos se usa como aceite de base.
www.euskonews.com


Saskiak egiteko, baldintza horiek betetzen zituztenen landareen artean gertuen zeuzkanak aukeratu ditu gure artisauak: espartzua (stipa tenacissima L.), zumea (salix sp.), palmondo nanoa (chamaerops humilis), lezka hostozabala (typha sp.), lezka (phragmites australis, communis L.), kanabera (arundo donax L.), zurezko landareen azalak, kalamua (cannabis sativa L.), lihoa (linum usitatissimum L.), zekalea (secale cereale L.), garia (triticum aestivum L.), agabea (agave sp.), jutea (corchorus sp.), kokoa (cocos nucifera), eta abar.>
www.euskonews.com

Para sus trabajos de cestería el artesano ha utilizado las plantas que más a mano tenía y que cumplieran las antedichas características: esparto (stipa tenacissima L.), mimbre (salix sp.), palmito (chamaerops humilis), espadañas (typha sp.), carrizo (phragmites australis, communis L.), caña (arundo donax L.), cortezas de plantas leñosas, cáñamo (cannabis sativa L.), lino (linum usitatissimum L.), centeno (secale cereale L.), trigo (triticum aestivum L.), pita (agave sp.), yute (corchorus sp.), coco (cocos nucifera), etc.
www.euskonews.com


Koko freskoa eta osorik bi hilabetez kontserbatzen da.>
www.hiru.com

El coco fresco entero se conserva durante dos meses.
www.hiru.com

Ikusi adibide gehiago

3 coco

Partekatu sareetan:

  • parecer/ser un coco

*Adibide guztiak automatikoki lortu dira hemendik: dabilena

koko (eu)

coco (es)

Margarina ekoizleek berehala erreakzionatu zuten; koko olioaren ordez, landare amerikarragoak erabiltzen hasi ziren, esaterako kotoia eta soja. Gainera, aliantzak egin zituzten uzta horiek jasotzen zituzten produktore nazionalekin.>
barrixe23

Los productores de margarina reaccionaron sustituyendo el aceite de coco por el derivado de plantas más americanas como el algodón y la soja y establecieron alianzas con los productores nacionales de estas cosechas.
barrixe23


Koko esnea: Gantza izan arren ez gizentzen laguntzen du eta gosea gutxitzen.>
hondartza-buletina18

Leche de coco: A pesar de contener grasa ésta te ayuda a no engordar al disminuir el apetito.
hondartza-buletina18


Kokoak, gainera, “sendotasuna” ematen dio pastillari, eta horregatik, askotan oinarrizko oliotzat erabiltzen dute.>
www.euskonews.com

Además el coco proporciona “solidez” a la pastilla, por eso en muchos casos se usa como aceite de base.
www.euskonews.com


Saskiak egiteko, baldintza horiek betetzen zituztenen landareen artean gertuen zeuzkanak aukeratu ditu gure artisauak: espartzua (stipa tenacissima L.), zumea (salix sp.), palmondo nanoa (chamaerops humilis), lezka hostozabala (typha sp.), lezka (phragmites australis, communis L.), kanabera (arundo donax L.), zurezko landareen azalak, kalamua (cannabis sativa L.), lihoa (linum usitatissimum L.), zekalea (secale cereale L.), garia (triticum aestivum L.), agabea (agave sp.), jutea (corchorus sp.), kokoa (cocos nucifera), eta abar.>
www.euskonews.com

Para sus trabajos de cestería el artesano ha utilizado las plantas que más a mano tenía y que cumplieran las antedichas características: esparto (stipa tenacissima L.), mimbre (salix sp.), palmito (chamaerops humilis), espadañas (typha sp.), carrizo (phragmites australis, communis L.), caña (arundo donax L.), cortezas de plantas leñosas, cáñamo (cannabis sativa L.), lino (linum usitatissimum L.), centeno (secale cereale L.), trigo (triticum aestivum L.), pita (agave sp.), yute (corchorus sp.), coco (cocos nucifera), etc.
www.euskonews.com


Koko freskoa eta osorik bi hilabetez kontserbatzen da.>
www.hiru.com

El coco fresco entero se conserva durante dos meses.
www.hiru.com

Ikusi adibide gehiago