Gorputza tenperatura kontrolatzen hasten da beroa larruazaletik kanporatuz, eta lurruntze horren kondentsazioari esaten diogu izerdi , kirolean izan dugun intentsitatea (gero eta intentsitate handiagoa, gero eta izerdi gehiago) eta gure genetika (nahiz eta hura entrenamenduaren bitartez alda daitekeen, horrexek lortzen baitu kontrol sistema guztiek eraginkortasunez funtziona dezaten; oso ohikoa da kirolzaleak azkar hastea izerditzen, baina tenperatura oso gutxi igotzen da, eta organismoa oso eraginkorra da hura egon behar duen tokian mantentzen).>
usabalbuletina19
El cuerpo comienza a controlar la temperatura expulsando calor a través de la piel, y la condensación de esa evaporación es lo que denominamos "sudor") , la intensidad que hemos tenido en el deporte (más intensidad, más sudor) y nuestra genética (aunque puede cambiarse por el entrenamiento, que logra que todos los sistemas de control funcionen de forma eficaz; es muy habitual que los deportistas comiencen a sudar rápidamente pero la temperatura sube muy poco y el organismo es muy eficiente manteniéndola donde debe estar).
usabalbuletina19