es > eu
1 s.f. [alimento] jan, janari, jateko, jaki, jate
2 s.f. otordu, oturuntza, jatordu, jate
3 s.f. [del mediodía] bazkari
4 s.f. [de la noche] afari
5 s.f. [de animales] bazka, jan, jateko
la comida basura incrementa el riesgo de desarrollar enfermedades cardiovasculares: zabor-janak gaixotasun kardiobaskularrak garatzeko arriskua areagotzen du
restaurante de comida rápida: janari lasterreko jatetxea
Igandean, berriz, aita Martxel Tillous bertako omonier edo kapelauak emaniko euskarazko meza izango da (dantzariak, bertsolariak, abesbatza eta klika partaide) eta bazkari herrikoia --ardiki barbakoa--; arratsaldez pilota partidak, guztia musika, bertsolariak, kantuak eta gauerarte luzatuko den besta osatuz.>
www.euskalkultura.com
El domingo, por su parte, la tradicional misa en euskera oficiada por aita Martxel Tillous, y en la que participarán dantzaris, bertsolaris, el coro Elgarrekin y la klika, dará inicio a una jornada que contará seguidamente con una comida popular y nuevos partidos de pelota, amenizado todo ello por música, bertsos, cantos y el concurso del buen humor de los varios cientos de vascos californianos que llenarán el frontón, el salón de eventos y la barra y restaurante del San Francisco Basque Cultural Center.
www.euskalkultura.com
Bazkari ondoren ere aktibitateak izango dira: trikipoteoa 18:00ak aldera abiatuko da Euskal Etxetik eta Txokoko festa 21:00ak aldera hasiko da.>
www.euskalkultura.com
Las inscripciones para este día se podrán realizar entre los días 15 y 21 de este mes y aquellos que no tengan sitio en la comida están invitados a participar en las demás actividades como el trikipoteo que se inciará desde la Euskal Etxea a las 18:00 horas o la 'Txoko Festa', a partir de las 21:00 horas.
www.euskalkultura.com
Produktuak eta dirua biltzen dute, gero bazkari eta afariak egiteko xahutuko dituztenak.>
www.euskomedia.org
Recogen productos y dinero, que les servirá para realizar una o varias comidas y cenas.
www.euskomedia.org
Bi pertsonarentzako bazkari edo afariaren zozketa burutu ondoren, 12.022 zenbakiak saria eraman du.>
hondartza-buletina18
Llevado a cabo el sorteo de la comida o cena para dos personas, el premio se lo ha llevado el abonado nº 12.022.
hondartza-buletina18
Berritze kanpainan jasotako erantzuna eskertu nahi dizuegu, asko izan baitzarete bai harreratik pasatuz bai posta elektronikoz zuen datu pertsonalak berritu dituzuenak.Bi pertsonarentzako bazkari edo afariaren zozketa burutu ondoren, 12.022 zenbakiak saria eraman du. Zorionak!!!, laster, zureki...>
hondartza-buletina18
Queremos agradeceros la respuesta obtenida en la campaña de renovación de datos ya que habéis sido muchas las personas que, bien pasando por recepción, bien mediante correo electrónico, habéis renovado vuestros datos personales.Llevado a cabo el sorteo de la comida o cena para dos personas, el...
hondartza-buletina18
Jardueraren helburuak: Gabonetako jaki eta plater bereziak prestatzen ikastea.>
www.ermua.es
Objetivos de la actividad: Aprender a elaborar platos especiales y con comidas típicas de Navidad.
www.ermua.es
Arratsaldeko 5etatik aurrera herriko plazan bideo emanaldiak egingo dira, bertoko jakiak dastatu ahal izango dira, antzezlana aurkeztuko, eta musika talde baten emanaldia ikusi ahal izango dira.>
www.ermua.es
A partir de las 5h, en la Paza Cardenal Orbe, habrá proyecciones de vídeos, fotografías, se podrá degustar comida mexicana, teatro con la obra “México Lindo y Rebelde” que comenzará a las 6´30h y concierto de música con el grupo “La Mexicana Clandestina”, a las 8h de la tarde.
www.ermua.es
Partehartzaileei eurek prestaturiko jakiren bat eramatea eskatzen diete antolatzaileek.>
www.euskalkultura.com
Se pide a los participantes que aporten comida o algún plato para compartir.
www.euskalkultura.com
Bertaratzen direnek ekitaldi ugariz gozatu ahal izango dute, hala nola nagusi eta gazteentzako jokoak, artisautza postuak, dantza erakustaldiak eta jaki tipikoen dastaketa.>
www.euskalkultura.com
Los asistentes disfrutarán de juegos para mayores y adultos, puestos de artesanía, exhibiciones de dantza y degustaciones de comida típica.
www.euskalkultura.com
Euskal jakiak eta oroigarri salmenta ere izango da.>
www.euskalkultura.com
Habrá comidas típicas y venta de souvenires.
www.euskalkultura.com
Materiala:Motxila, bi frontal, manta termikoa, ur litro bat, jana, arropa, pilak, telefono mugikorra.>
www.capraalpina10
Material:Mochila, 2 frontales, manta térmica, 1 litro de agua, comida, ropa de abrigo, pilas, teléfono móvil.
www.capraalpina10
Mahai baten inguruan eseri gara eta ekarritako guztia jan dugu, sabelean eramatea errazagoa baita bizkarrean baino.>
www.capraalpina10
Hemos acabado con todo lo que nos han traído, siempre es mejor llevar la comida en el estómago que no en la espalda.
www.capraalpina10
Arratsaldeko 3 eta erdietan baba-jana herrikoia hasiko da eta, arratsaldeko zazpietan, erromeria eta larraindantza egingo da, ‘Irrintzi’ taldearekin.>
www.ermua.es
A las tres y media dará comienzo la comida popular de alubias y a las 7 de la tarde se celebrará la romería y el baile de la era.
www.ermua.es
Euskal AEko ostalaritza sektoreko makromagnitudeak, jan eta edarien zerbitzuen dibisioa, lurralde historikoen arabera.>
www.euskadi.net
Macromagnitudes del sector Hostelería, division Servicios de comidas y bebidas de la C.A. de Euskadi por Territorio Histórico.
www.euskadi.net
Jana eta zenbait ekintza ere egongo dira bertan eta festak egun osoan zehar iraungo du.>
www.euskalkultura.com
También contarán con comida y actividades y la fiesta durará todo el día.
www.euskalkultura.com
Materiala:Behar beharrezkoa izango da litro bat edari, janaria, argi frontala, anoraka, motxila eta telefono mugikorra.>
www.capraalpina10
Material: Será obligatorio portar agua o líquido sustitutivo en una cantidad de al menos (1 litro), comida, Frontal, cortavientos o chubasquero, mochila y teléfono móvil.
www.capraalpina10
Materiala: Behar beharrezkoa izango da litro bat edari, janaria, argi frontala, anoraka, motxila eta telefono mugikorra.>
www.capraalpina10
Material: SerĂĄ obligatorio portar agua o lĂquido sustitutivo en una cantidad de al menos (1 litro), comida, Frontal, cortavientos o chubasquero, mochila y telĂŠfono mĂłvil.
www.capraalpina10
Dena den gomendioa luzatuko nuke bi egunetako janaria gainean eraman ahal izateko gutxienez.>
www.capraalpina10
No obstante si recomendaría llevar comida para un par de días como mínimo.
www.capraalpina10
Etxeko janaria, Berokuntza eta ur bero zentrala, guztientzako eremuen eguneroko garbiketa.>
www.enpresa-donostia.ehu.es
Comida casera, Limpieza diaria de los lugares comunes y Calefacción y agua caliente central.
www.enpresa-donostia.ehu.es
2009/07/23: Menpekotasuna egoeran dauden pertsonek etxez-etxeko janari zerbitzua izango dute urritik aurrera>
www.ermua.es
23/07/2009: El servicio de comida a domicilio para personas dependientes, comenzará a funcionar en octubre
www.ermua.es
Bertan, euskaltzaleen topaleku bilakatuko den Senpereko lakua irudikatuz paseo eder bat emango dugu parkeko lakuaren ingurunean eta ondoren eguraldiak laguntzen badu, piknika egingo dugu bertan; beraz, ekar ezazu elkarbanatzeko jateko eta edatekoak".>
www.euskalkultura.com
Se dará un paseo alrededor del lago y si el tiempo acompaña se realizará un picnic, con juegos, etc. Puedes traer y aportar comida y bebida.
www.euskalkultura.com
Potluck estiloko afaria ospatuko dute Euskal Etxeko kideek, bakoitzak jateko zerbait eraman beharko du — Euskal Kultura>
www.euskalkultura.com
Los miembros de la Euskal Etxea celebrarán una cena Potluck, cada uno deberá llevar un plato de comida — Euskal Kultura
www.euskalkultura.com
Potluck estiloko afaria ospatuko dute Euskal Etxeko kideek, bakoitzak jateko zerbait eraman beharko du>
www.euskalkultura.com
Los miembros de la Euskal Etxea celebrarán una cena Potluck, cada uno deberá llevar un plato de comida
www.euskalkultura.com
Jaia 12:30tan hasiko da eta bertarartzen direnek errekia jateko aukera izango dute.>
www.euskalkultura.com
El menú de la comida consistirá en chorizo con ensalada rusa, asado con ensaladas varias, postre helado, café, gaseosa y vino tinto y blanco.
www.euskalkultura.com
Renoko Euskal Etxeak ospatzen duen martxoko potluck estiloko bazkaria (joaten den orok jateko zerbait eraman behar du) eta Museko Txapelketa dataz aldatu dira: martxoak 4an izango da data berria.>
www.euskalkultura.com
La comida estilo Potluck (todos los invitados tienen de llevar algo de comida) y el Campeonato de Mus de la Euskal Etxea de Reno se celebrarán el día 4 de marzo.
www.euskalkultura.com
Ohiko jatorduan honakoak dira:>
www.turismoa.euskadi.net
Las horas de comidas habituales son las siguientes:
www.turismoa.euskadi.net
Otorduetan, menu orokorrean dagoena jan beharko dute erabiltzaileek.>
beasainMerged2col
En las comidas, las personas usuarias, se ajustarán al menú establecido.
beasainMerged2col
b)Mantenua: Mantenuaren barruan eguerdiko otordua eta merienda sartzen dira.>
beasainMerged2col
b)Manutención: Dentro del servicio de manutención se incluyen la comida del mediodía y la merienda.
beasainMerged2col
Azken otordua oso garrantzitsua da eta, beraz, arreta handiz zaindu beharrekoa. Afariak ez du oso kalorikoa izan behar, baina komeni da eginkizun plastikoa duten mantenugaiak hartzea azken otordu horretan.>
usabalbuletina19
La última comida es muy importante y debemos prestar especial atención, no debe ser muy calórica pero sí que debe aportar nutrientes con función plástica.
usabalbuletina19
Hamar urte eskas letxuga eta tomate platera izaten zen, olio, gatz eta ozpinez ondua eta arrautza egosiz, olibaz edo hegaluzeaz osatu zitekeena bereziago bihurtu nahi bagenuen, mahaian elkarbanatzeko jartzen zena otorduei barazki freskoak gehitzeko asmoz.>
usabalbuletina19
Hace poco más de 10 años, era un plato de lechuga y tomate aliñado con aceite, vinagre y sal, al que se le podía completar con huevo duro, aceitunas y atún para hacerlo un poco más especial, y que se ponía en la mesa para compartir y añadir vegetales frescos a las comidas.
usabalbuletina19
Zenbaitetan ondo zaintzen ditugu otordu nagusiak eta, aldiz, ez dugu konturik izaten ordu arteko mokaduekin edo, are okerrago, ez ditugu mokadu horiek egiten.>
usabalbuletina19
En ocasiones las cuidamos las comidas principales y descuidamos las comidas entre horas o peor aun no las realizamos.
usabalbuletina19
Antolatzaileen proposamena partehartzaile bakoitzak jateko edo edateko zerbait eramatea da, denen artean partekatzeko.>
www.euskalkultura.com
La idea es que cada asistente lleve algo de comida o bebida, para compartirla con los demás y disfrutar tranquilamente de la jornada.
www.euskalkultura.com
2. Zaindu borondatezko eta borondatezkoa ez den hidratazioa: aurreko otorduetan fruitak jateak ura ematen dio gure gorputzari modu ia ez-borondatezkoan.>
usabalbuletina19
2. Cuida la hidratación voluntaria e involuntaria: comer frutas en las comidas previas aporta agua a nuestro cuerpo de manera casi involuntaria.
usabalbuletina19
Orain arte, beti gomendatu izan dugu entrenatu aurretik gose bazara eta otordu egoki bat egiteko denborarik ez baduzu ariketan hasi baino ordu bete lehenago banana, mahatsak edo sagarra bezalako frutak jatea.>
usabalbuletina19
Hasta ahora, siempre hemos recomendado tomar una fruta como plátano, uvas o manzana antes de entrenar si tenemos hambre y ya no hay tiempo para una comida más consistente una hora antes de empezar con el ejercicio.
usabalbuletina19
Bizitzak poz handiak ditu eta horietako bat jaki onak hartzean datza, dieta egitea jaten ikasi behar da, ez jateari utzi edo lagunekin, bikotearekin edo familiarekin irtetzeari utzi, nahiz eta denbora tarte motzean izan.>
usabalbuletina19
La vida tiene muchas alegrías, una de ellas es la buena comida, estar a dieta supone aprender a comer, no dejar de comer ni de salir con los amigos, pareja, familia, etc., aunque sea por un periodo breve de tiempo.
usabalbuletina19
Elikadura kirol jarduera hobetzeko gakoetako bat da eta kirolarientzat bereziki diseinaturiko menuak dituen Errendimendu Handiko Zentro batean dagoen atleta izateko zorterik ez baduzu eta etxean jatea posible ez baduzu, zure otorduak prestatu eta lanera eramatea duzu onena.>
usabalbuletina19
La alimentación es una de las claves para mejorar el rendimiento atlético y si no tienes la suerte de ser atleta y estar en un centro de alto rendimiento con menús especialmente diseñados para deportistas, pues nada mejor que cocinarte tus propias comidas y llevarlas al trabajo si es que no puedes comerlas en tu propia casa.
usabalbuletina19
